ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ …

0
425

Το Βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται ήδη στη νότια Αδριατική κινείται αργά ανατολικά – νοτιοανατολικά και αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής να επηρεάσει και την Ελλάδα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, το κύμα κακοκαιρίας θα φτάσει από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, αρχικά από τα δυτικά του νησιού και πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, ενώ οι δείκτες αστάθειας ενισχύουν την πιθανότητα για εκδήλωση και τοπικών καταιγίδων. Το πρώτο κύμα αυτής της κακοκαιρίας αναμένεται να ολοκληρώσει τον κύκλο του μέχρι τις μεσημβρινές ώρες για τη δυτική Κρήτη και μέχρι τις απογευματινές ώρες για την ανατολική.
 Στη συνέχεια θα αποκατασταθεί ένας πιο ήπιος καιρός με τις βροχές να περιορίζονται σε τοπικό επίπεδο. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν από ΝοτιοΔυτικές έως και Νότιες διευθύνσεις (στα Ανατολικά του νησιού),  με την ένταση τους να φθάνει έως και τα 4 Μποφώρ. Πολύ γρήγορα όμως αναμένεται να στραφούν από ΝοτιοΔυτικές έως και Δυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν έως και τα 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Τρίτη αναμένεται να διατηρηθεί ένας καιρός άστατος με διαστήματα πρόσκαιρης ηλιοφάνειας αλλά και με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές του νησιού. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από νωρίς τις βραδινές  ώρες σε ολόκληρη την Κρήτη και ακολουθεί βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα είναι και πάλι ενισχυμένοι από Δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως και τα 6 Μποφώρ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν καθώς Αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.
Καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένονται από την Τετάρτη, ενώ η επαναφορά των ανέμων από Νότιες διευθύνσεις την Πέμπτη (λόγω ενός νέου Βαρομετρικού χαμηλού που φαίνεται να οργανώνεται και πάλι στα δυτικά της χώρας μας) θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.