ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ…

0
415

kokolakis-emmanoyil-toy-zaharia.jpgΘρήνος στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του 40χρονου Μανόλη Κ. που το νωρίς σήμερα το μεσημέρι βρήκε τραγικό θάνατο όταν η μπουλντόζα με την οποία πραγματοποιούσε εργασίες, έπεσε στη θάλασσα με συνέπεια να βρει τραγικό θάνατο.Το συμβάν σημειώθηκε στο λιμανάκι της Ελούντας όπου ο άτυχος Μανόλης, πατέρας και σύζυγος, χειριζόταν το γεωργικό μηχάνημα. Κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες, το μηχάνημα έπεσε στα νερά και ο άτυχος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του. 
Η κηδεία του Μανόλη θα γίνει αύριο στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Την ίδια ώρα, το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων ν. Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου άνδρα και σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν τα εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη, με θύματα χειριστές μηχανημάτων. Με αφορμή το νέο Εργατικό Δυστύχημα, που σημειώθηκε στην Ελούντα, με θύμα έναν 40χρονο συνάδερφο, χειριστή μηχανήματος, που εκτελούσε έργα στην περιοχή, το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων ν. Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέρφου.
Εκφράζουμε, παράλληλα την αγανάκτησή μας, καθώς  αν και δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, παραμένουμε στην 1η θέση του Πίνακα των Εργατικών Ατυχημάτων στην χώρα.
Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη στα προβλήματα του κλάδου μας, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των συναδέρφων μας στα εκτελούμενα έργα.
Η «μαύρη εργασία», αλλά και η ανεργία στον κλάδο  σε πολλές περιπτώσεις κρατάει τα στόματα κλειστά.  Οι συνάδερφοί μας καθημερινά θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο, μην μπορώντας να αντιδράσουν. 
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν άμεσα ουσιαστικούς ελέγχους, ώστε οι υπεύθυνοι  να αναγκαστούν να λάβουν μέτρα ασφαλείας, πρωτού θρηνήσουμε και άλλους συναδέρφους και η μαύρη λίστα των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.