ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Σ. ΜΟΙΡΩΝ…

0
596
 
Παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρουΑπό την Τετάρτη  11 Απριλίου έως και τις  14Απριλίου διήρκησε το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξήχθη στο Στάδιο Μοιρών «Μανώλης Στεφανουδάκης» με στη συνδιοργάνωση του Δήμου Φαιστού και της Α.Ε. Μοιρών. Συμμετείχα  ακαδημίες ποδοσφαίρου με πάνω από 100 αθλητές. Εκεί καθημερινά ήταν Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους μικρούς αθλητές όπου υπήρχε ανάγκη.

 Αιμοδοσία του Ε.Ε.Σ. ΜοιρώνΘετική ήταν η ανταπόκριση των Μεσαριτών στο κάλεσμα για αιμοδοσία η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 70 φιάλες αίμα γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς η εθελοντική αιμοδοσία για τον άγνωστο συνάνθρωπο είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.Δειγματοληψία για μυελό των οστώνΠαράλληλα πραγματοποιήθηκε και δειγματοληψία για εγγραφή εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών ύστερα από αρκετά χρόνια στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Μοιρών.Δεκάδες ήταν οι εθελοντές δότες που συμμετείχαν στη διαδικασία συλλογής των δειγμάτων καθώς η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

 Μάθηματα Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία της Μεσαράς και στον Ναυταθλητικό Όμιλο Τυμπακίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν μάθηματα στους μαθητές του Γυμνασίου Ασημίου και Τυμπακίου o Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών σε συνεργασία με τους καθηγητές του σχολείου στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης των πολιτών αλλά και της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα που αφορούν στην βοήθεια προς τον συνάνθρωπο σε περίπτωση κάποιου έκτακτου γεγονότος, το οποίο μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή του.Πραγματοποιήθηκαν 3 μαθήματα διάρκειας 1μιση ώρας σε κάθε τάξη του Γυμνασίου ξεχωριστά όπου και τα παιδιά μπόρεσαν να δουν, να καταλάβουν και να αποκτήσουν κάποιες βασικές γνώσεις ώστε να μπορέσουν να αναγνωρίσουν κάποια περιστατικά, να μπορέσουν να επέμβουν καταλυτικά και να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους.Παράλληλα αντίστοιχο πρόγραμμα παρουσίασης Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε και την περασμένη εβδομάδα στον χώρο του Ναυταθλητικού Όμιλου Τυμπακίου στα μέλη που εκπαιδεύονται στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης.