ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 3ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ…

0
514
   
    

Πάνω από 300 αθλητές και περιπατητές, μικροί και μεγάλοι, έτρεξαν, περπάτησαν, απόλαυσαν  την ευρύτερη περιοχή από Φαιστό, το Καμηλάρι και το Καλαμάκι, σε τρεις διαδρομές, προσφέροντας συγχρόνως στήριξη στην ανέγερση των Ξενώνων του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» «Βιργινία Μανασάκη» ! Ας μην ξεχνάμε ότι οι διοργανωτές αποφάσισαν μέρος των εσόδων του αγώνα να δοθεί γι΄ αυτό τον σκοπό!!!! Ο καιρός ήταν σύμμαχος, αφού το πρωινό της Κυριακής, ήταν ηλιόλουστο χωρίς ωστόσο να κάνει υπερβολή ζέστη, κάτι που διευκόλυνε τους συμμετέχοντες!
Οι διαδρομές:
   
   

 Η μεγαλύτερη διαδρομή ήταν αυτή των 9 χιλιομέτρων από τη Φαιστό, όπου και δόθηκε στις 9:30 η εκκίνηση, ενώ μια ώρα περίπου αργότερα ξεκινούσε από την «καρδιά» του Καμηλαρίου η δεύτερη διαδρομή των 4,2 χιλιομέτρων!!! Στα πλαίσια της διοργάνωσης δόθηκε η ευκαιρία και στους μικρούς δρομείς να τρέξουν το χιλιάρι! Και οι τρεις διαδρομές είχαν ως τερματισμό την πλατεία του Καλαμακίου!
Η διοργάνωση ήταν πραγματικά άψογη, όχι μόνο στην εκκίνηση όπου δεν υπήρξε ταλαιπωρία και μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και στον τερματισμό όπου οι διοργανωτές περίμεναν τον κόσμο με δροσερά κεράσματα! Άψογη ωστόσο ήταν η διοργάνωση και καθ΄ όλη τη διάρκεια του  αγώνα αφού σε κοντινά σημεία υπήρχαν νερά για να δροσίσουν τους συμμετέχοντες!
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, που είχαν φροντίσει ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά! Η παρουσία της αστυνομίας αλλά και των Εθελοντών του ΕΕΣ Μοιρών, έδινε το αίσθημα της ασφάλειας!
Συγχαρητήρια  στην Τοπική Κοινότητα Καμηλαρίου, στους Επαγγελματίες του Καλαμακίου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμακίου, στην Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Φαιστού που στήριξαν την όλη προσπάθεια, επίσης στους χορηγούς,  αλλά και σε όλους τους εθελοντές – και ήταν πολλοί-  που βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το 3ο Festos Run!!!
Ένας αγώνας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Καμηλαρίου πριν τρία χρόνια και στηρίχτηκε από τους τοπικούς φορείς, ώστε σήμερα να αποτελεί πλέον θεσμό και ετήσιο ραντεβού με τερματισμό το όμορφο Καλαμάκι!!!
Και του χρόνου!!!!
Κείμενο : Σοφία Πλουτινάκη