ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;

0
637

Του Μανώλη Φούμη

Πάμε τώρα και στα (πολύ) σοβαρά:

Μας είπε ο Πρωθυπουργός ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, αλλά λάθος. Κι αν ο ίδιος το γνώριζε δεν θα το επέτρεπε. Εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα:

Γιατί μπήκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ ο Ανδρουλάκης; Τι πληροφορίες υπήρχαν; Έτσι, στην τύχη των επέλεξαν; Κι αν όντως υπήρξαν «λόγοι εθνικού συμφέροντος», πώς ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα το επέτρεπε, αν το γνώριζε; Θα παρανομούσε εις βάρος της «εθνικής ασφάλειας»;

Κι επίσης, πώς γίνεται να μην ασχολείται ο ίδιος με την ΕΥΠ;

Πώς γίνεται να μην γνωρίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα; Με δικό του νόμο (από το 2019) η ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στο γραφείο του. Κι ο διοικητής της ΕΥΠ διορίστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με αλλαγή του σχετικού νόμου λόγω ελλιπών προσόντων, τόσο πολύ ήθελε το συγκεκριμένο πρόσωπο, στη συγκεκριμένη θέση.

Είναι δυνατόν να μην γνώριζε;

Είχε δηλαδή στηθεί ένα παρακράτος στο Μαξίμου και δεν έχει πάρει χαμπάρι;

Πόσο καθησυχαστικό μπορεί να είναι αυτό;

Ας μην ξεχνάμε ότι έχει κι άλλες σοβαρές δομές υπό τον απόλυτο έλεγχό του, όπως για παράδειγμα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Εκεί, γνωρίζει τι γίνεται;

Last but not least, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν έχει κάνει κι άλλα τέτοια «λάθη» η ΕΥΠ την τελευταία 3ετία;

Ps 1: Το συγκεκριμένο διάγγελμα δημιούργησε χειρότερη εικόνα από αυτή που υπήρχε πριν. Χειρότερη ακόμα και από το ΠΣΚ του στα Χανιά, όταν η χώρα ήταν πρώτο θέμα για τις υποκλοπές σ’ όλη την Ευρώπη.

Ps 2: Το Αύγουστο, λέει, δεν υπάρχουν ειδήσεις… Ουμπέρτο, εσύ έφυγες νωρίς 😉