ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ…

0
486

SHARE IT

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς μαίνονται στο βόρειο τμήμα του Ζακύνθου σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, σε χαράδρα και ορεινό όγκο, ανάμεσα στις περιοχές Αναφωνήτρια και Μαριές, χωρίς να απειλούν κατοικημένες περιοχές. 

Το δυσκολότερο μέτωπο της πυρκαγιάς μαίνεται ανατολικά από τις Μαριές και κινείται προς την περιοχή Κάμπος. 
Αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα βόρεια του χωριού Μαριές.                                                          Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, ενώ οι αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχείς παρότι η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί. 
Έκκληση των αρχών να μην κατευθύνονται κάτοικοι και ταξιδιώτες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς δυσχεραίνουν το έργο τους.

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο που συνεχίζει να καίει τα χωριά Αναφωνήτρια και Μαριές. Οι κάτοικοι του χωριού Μαριές πέρασαν μια δύσκολη νύχτα αφού οι φλόγες έκαιγαν περιμετρικά του χωριού. Αυτή την ώρα, έχουν καταμετρηθεί επτά μέτωπα φωτιάς σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο. Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στις Μαριές, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 76 πυροσβέστες με 37 οχήματα και 22 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος την προσπάθεια πυρόσβεσης συνδράμουν ένα ελικόπτερο μαζί με δύο μικρά αεροσκάφη τύπου PZL.Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποπλεύσει από την Κυλλήνη πλοίο που θα μεταφέρει στη Ζάκυνθο πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες.Οι φλόγες απείλησαν το χωριό Αναφωνήτρια και οι κάτοικοι ήταν έτοιμοι να εκκενώσουν τον οικισμό. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία στην Αναφωνήτρια κάηκαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες, ελαιόδεντρα και ένα κατάστημα.