ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΟΡΙΖΙΩΝ…

0
531
     Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Απογραφής της Ιστορίας των Βοριζίων στο Πνευματικό Κέντρο Βοριζίων με οργανωτές τον Δήμο Φαιστού, την Τ.Κ. Βοριζίων και τον Καργάκη Κων/νο του Γεωργίου (Δάσκαλο – Συγγραφέα), στην οποία έγινε διασταύρωση  των στοιχείων που αφορούν καταστροφές – θύματα – ομηρίες και φυλακίσεις Βοριζανών της περιόδου 1904 – 1944. 
• Μακεδονικός Αγώνας         1904 – 1908
• Βαλκανικοί Πόλεμοι           1912 – 1913
• Ά Παγκόσμιος Πόλεμος      1917 – 1918
• Μικρασιατικός Πόλεμος     1920 – 1922
• Αλβανικό Μέτωπο              1940
• Γερμανική Κατοχή              1941 – 1944

 Στην Ημερίδα παρευρέθησαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος του Δήμου Φαιστού κος Αρμουτάκης Γεώργιος, ο Βουλευτής Ηρακλείου κος Αυγενάκης Λευτέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Λεονταράκης Ιωάννης, ο κος Δαμιανάκης Γεώργιος (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός) και ο κος Φραγκιαδάκης Ιωάννης (Νταντουλογιάννης) εκ μέρους της παλιάς γενιάς Βοριζανών.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Χατζηδάκη Μαρία (Παιδαγωγός), Χαραλαμπάκη Όλγα (Κοινωνιολόγος), Καλογεράκης Γεώργιος (Ιστορικός) και Καρτσωνάκης Γεώργιος (Δικηγόρος).
Συντονιστής ήταν ο κος Καργάκης Νικόλαος του Ιωάννη (Δημοτικός Σύμβουλος).

Το παρόν σε αυτή την πολύ σημαντική ημερίδα έδωσαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Καμπουράκης Λάμπρος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Μαυράκης Γεώργιος και Ξηρουδάκης Ιωάννης, Μέλη του Δ.Σ. Φαιστού, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βοριζίων κος Αρχοντάκης Εμμανουήλ, καθώς και αρκετοί συνδημότες μας, κάτοικοι της Τ.Κ. Βοριζίων και όχι μόνο.