ΤΟ ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΚΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0
706

Το Ιατροκοινωνικό έργο της ΠΕΚΣ συνεχίστηκε, αυτή τη φορά στην Κρήτη. 

Η 17μελής Ομάδα ιατρών, νοσηλευτών και γραμματειακής υποστήριξης επισκέφθηκε τα ορεινά χωριά του Δήμου Γόρτυνας  Ηρακλείου, Σοκαρά – Φαραγγιανά ,Λαράνι και Αγ.Θωμάς, όπου εξετάσθηκαν 320 ενήλικες και 57 παιδιά  κάτοικοι των περιοχών.

Απο ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως, Παθολόγο, Χειρουργό, Αγγειοχειρουργό, ΩΡΛ, Οφθαλμίατρο, Οδοντίατρο, Ορθοδοντικό,  Oρθοπεδικό, Δερματόλογο και Πλαστικό Χειρουργό και με την παροχή εργαστηριακών εξετάσεων, υπό τον επικεφαλή της Ομάδας καθ. αγγειοχειρουργικής κ. Θωμά Γερασιμίδη και τον συντονισμό του Πρόεδρου της ΠΕΚΣ κ. Φάνη Ισακίδη και της Αντιπρόεδρου κας Κοσμόγλου Σοφίας. 

Αξίζει να σημειωθεί η θερμή υποδοχή και φιλοξενία των κατοίκων, που είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όσους ταξίδευσαν στην Κρήτη από διάφορα μέρη της Ελλάδας  και αφιέρωσαν το 3ήμερό τους σε συνανθρώπους μας καθαρά εθελοντικά, αποδεικνύοντας την ιδιότητα της κοινωνικής μέριμνας και συνοχής που χαρακτηρίζουν τους Καππαδόκες. 
Την Ομάδα συνόδευσε και ο αγαπητός σε όλους Καππαδόκης Βουλευτής  κ. Βασίλης Κεγκέρογλου καθώς και ο δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης με αρκετά μέλη του Δ.Σ. Η Ιατροκοινωνική Ομάδα ευχαριστεί θερμά όλους τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, τα Δ.Σ. των τοπικών Καππαδοκικών και όχι μόνο συλλόγων και προσωπικά τους κ. Κώστα  Μπαντουβά – Cretan Holidays για την θαυμάσια φιλοξενία της Ομάδας στην ξενοδοχειακή της μονάδα στη Χερσόνησο καθώς και για την κάλυψη όλων των μετακινήσεων της ομάδας. 

Θερμές ευχαριστίες στους πρόεδρους του  Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος κ. Λέριο Νικόλαο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαρανίου κ. Μαυρίδη Στέλιο και του  Λόγιος Π.Σ Αγ.Θωμά Τσουρακάκη Νικόλαο. Τέλος πολλές ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία στους  Αμπουχάνη Γιώργο, Γαβαλά Άννα και Καίτη Μπαντουβά.