ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ…

0
530

   “ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ” στην #ΚΡΗΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ  17/05/2017, στις 21:00, στην #ΕΡΤ3
“Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ”
Την ιδιαίτερη μουσική παράδοση της Κρήτης συναντούν «Του νερού τα παραμύθια» στο τέταρτο επεισόδιο. 
Ο #Ψαραντώνης και ο #Ψαρογιάννης, αδέλφια του αρχάγγελου της Κρήτης Νίκου Ξυλούρη, μιλούν για τους μαγικούς ήχους των κρητικών τραγουδιών, αλλά και για την ιστορία της μεγάλης οικογένειας των Ξυλούρηδων που εδώ και τέσσερις γενιές τροφοδοτεί με θεσπέσια μουσική την Κρήτη και όχι μόνο.
Από τη νεώτερη γενιά ο #Δημήτρης_Αποστολάκης, ψυχή των Χαίνηδων αφηγείται τη δική του ιστορία στη μουσική αλλά και στη φυσική καθώς λίγοι γνωρίζουν ότι είναι φυσικός και μάλιστα διατέλεσε ερευνητής στο CERN. Το σίγουρο είναι ότι ο Δημήτρης Αποστολάκης είναι ένας χαρισματικός καλλιτέχνης, ένας εξαιρετικός χειριστής του λόγου και εντυπωσιάζει κάθε φορά που μιλά.
Σε συνδυασμό πάντα με τη μουσική, η εκπομπή αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού, τα γλέντια, το κέφι και τη φιλοξενία των Κρητικών.
Παραγωγή: EΡT3
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης
Δημοσιογραφική έρευνα: Ινα Ταράντου
Αρχισυνταξία – Μουσική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Φώτης Ζυγούρης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ζωή Λιάκα
Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Styling: Bαγγέλης Ζάχος
Παρουσίαση: Ινα Ταράντου 

Ψαραντώνης – Psarantonis Ψαραντώνης / Psarantonis Fan Page Γιάννης Ξυλούρης – Ψαρογιάννης Αποστολάκης Δημήτρης / Apostolakis Dimitris Fan Page Του νερου τα παραμύθια” ΕΤ3          Δείτε εδώ. :https://www.facebook.com/ERT3Social/videos/993173290785992/