Θύμα της κακής αγωνιστικής συμπεριφοράς και του “ξερού” γηπέδου…

0
560

Nipiditos01
Θύμα έκπληξης έπεσε σήμερα το απόγευμα η ομάδα μας στο θεσμό του κυπέλλου ΕΠΣΗ. Η ομάδα μας ηττήθηκε 1-0 από τον Ηρακλή Νιπιδιτού στο “ξερό” γήπεδο των Ρουσσοχωριών και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΗ.
Nipiditos02
Η ομάδα μας αιφνιδιάστηκε στην αρχή του αγώνα, όταν στο 5′ ο Νικολό σέντραρε ωραία από δεξιά και ο Ραφαέλο με βολ-πλανέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Χαραλαμπάκη.  Ήταν και η μοναδική φάση που δημιούργησε ο Ηρακλής Νιπιδιτού αλλά όπως φάνηκε αρκούσε για να του δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Nipiditos03
Από εκεί και μετά η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η αντίδραση της ήταν “ανεμική”.  Ήταν φανερό ότι οι παίκτες του Σ. Ανωγειανάκη  δεν μπόρεσαν σε καμιά στιγμή του ματς να ανταπεξέλθουν στον “ξερό” αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.
Nipiditos04
Στο 38′ κεφαλιά του Μάλο από πλεονεκτική θέση, διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Μαγκουφάκης.
Στο 50′ ήρθε η πιο μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας, όταν ο Φανουράκης “πιάνει” εξαιρετικό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο  Μαγκουφάκης πέφτοντας στάθηκε τυχερός, μια που η μπάλα τον βρήκε στο γόνατο και απομακρύνθηκε.
Στο 73′ ένα ακόμα καλό συρτό σουτ του Κεφάκη αποκρούει ξανά ο Μαγκουφάκης.
Nipiditos05
Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Νιπιδιτού έκλεινε όλο και περισσότερο τους χώρους προς την εστία του Μαγκουφάκη και οι παίκτες του συνηθισμένοι στο “ξερό” γήπεδο, κατόρθωσαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και να πάρουν στο τέλος  την μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
Η ομάδα μας δεν έχει περιθώρια να μείνει σε αυτό τον αποκλεισμό, μια που ακολουθεί την Κυριακή ο δύσκολος εκτός έδρας αγώνας με το Αθλόπολις στον Αγ. Μύρωνα. Οι παίκτες πάντως του Σ. Ανωγειανάκη πρέπει να προβληματιστούν για την έλλειψη πάθους και για την κακή αγωνιστική τους συμπεριφορά στο σημερινό αγώνα και το σημερινό ματς να αποτελέσει οδηγός προς αποφυγήν για τα σημαντικά ματς που ακολουθούν για το πρωτάθλημα.
Nipiditos06
Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής της ομάδας μας κ. Στέλιος Ανωγειανάκης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας: “Το ματς σε αυτό το “ξερό” γήπεδο ξέραμε εξ αρχής ότι ήταν δύσκολο. Κάποια παιδιά δεν έχουν παίξει ποτέ και πιθανό ούτε θα ξαναπαίξουν, σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο κι έτσι δεν μπορέσαμε σε καμιά στιγμή να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του ματς. Δυστυχώς για μας, ο  Ηρακλής ευτύχισε τη μία και μοναδική ευκαιρία που είχε, να την κάνει γκολ και μάλιστα στην αρχή του αγώνα. Από εκεί και πέρα τόσο τα” παιδιά” που στα προηγούμενα ματς δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και που αγωνίστηκαν σήμερα, όσο και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες. Δεν ήρθε όμως το γκολ και μοιραία αποκλειστήκαμε. Βάζουμε κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα.”
Nipiditos08
Να σημειώσουμε εδώ το εξής, χωρίς σε κανένα σημείο να θέλουμε να μειώσουμε την μεγάλη επιτυχία του Ηρακλή Νιπιδιτού. Ο Ηρακλής έχει φτιάξει ένα ωραίο σύνολο που πρωταγωνιστεί στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΗ. Είναι όμως κρίμα γι αυτά τα παιδιά, εν έτη 2016, να παίζουν σε γήπεδο των προηγούμενων δεκαετιών, τη στιγμή μάλιστα που μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα (Θραψανό) υπάρχει γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα. Εκτός αν οι ιθύνοντες του συλλόγου θεωρούν ότι το “ξερό” γήπεδο είναι πλεονέκτημα γι αυτούς και  τροχοπέδη για τους αντιπάλους και “καταδικάζουν” και τους παίκτες τους να παίζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Nipiditos07
Ηρακλής Νιπιδιτού: Μαγκουφάκης, Νικολό, Βίσκα, Αναγνωστάκης, Τσικαλάς, Κουκάκης, Πετράκης, Νικολάρας, Ραφαέλο, Ιερωνυμάκης(75′ Κεγκέρογλου), Τσαφαντάκης(85 Βλαστός).
Γόρτυς: Χαραλαμπάκης, Μερκουλίδης, Μάλο (65′ Σταυρακάκης) , Νικολακάκης, Ξαγοραράκης, Φανουράκης, Μηναδάκης( 66′ Αραβιστάνη), Λουλάκης, Ποντίκαλης, Προβιδάκης, Μικέλ(46′ Κεφάκης) ….