ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΛΥΣΗ…

0
578
Λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η τοπική κοινωνία των Αγίων Δέκα, με την έλλειψη χώρων ταφής στο κοιμητήριο, έδωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Σταύρος Ξυλούρης, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα και στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου και είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέας του Υπουργείου και παλιά προϊσταμένη της υπηρεσίας, όπου εργάζεται
Αν και δεν υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού η Γραμματέας δέχτηκε τον κ. Ξυλούρη και μάλιστα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα που της υπέβαλε να προχωρήσουν άμεσα οι δοκιμαστικές τομές στο οικόπεδο που παραχωρεί η εκκλησία, ώστε να εξασφαλιστούν χώροι ταφής, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αγοράς του νέου οικοπέδου. 
Μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηρακλείου εξασφαλίστηκαν ένας αρχαιολόγος και δύο αρχιεργάτες για να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες. 
Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Ξυλούρης στο Συμβούλιο ζητώντας και τη συνδρομή του Δήμου ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι εργασίες.

Πηγή:Αpopsi live.gr