ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΛΙΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΙΟΦΟΡΟ…ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ…

0
783
Αποκαλυπτικό για τις προθέσεις του τούρκου κυβερνήτη να προκαλέσει “ανάφλεξη” στα Ίμια με τους επικίνδυνους ελιγμούς του προς την κανιοφόρο “Νικηφόρος” του Πολεμικού μας Ναυτικού, είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από χρήστη στο Youtube. Ο δε τίτλος είναι εξίσου προκλητικός, καθώς, κάνει λόγο για παρενόχληση τουρκικού πλοίου από ελληνικό στα Ίμια
 

Ακόμη και ο χαρακτηρισμός των επιτελών του ελληνικού πενταγώνου “άστοχος ελιγμός” αποδεικνύεται επιεικής, καθώς στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η εγκληματική πορεία που διαγράφει η τουρκική ακτοφυλακίδα προς την αριστερή πλευρά της κανονιοφόρου “Νικηφόρος”, την ώρα που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Ιμίων. 

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο του βίντεο(51”), ξεκάθαρα φαίνεται το πρώτο στάδιο της επακούμβησης, όπως είναι ο ναυτικός όρος, του τουρκικού πλοίου με την πλώρη της κανονιοφόρου, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την εγκληματική συμπεριφορά του Τούρκου κυβερνήτη.

Σε πρώτο χρόνο πηγές του ελληνικού πενταγώνου τόνιζαν στο OnAlert ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τόσο εκείνο που θέλει κατ’ορισμένους να αποτελούσε ένα στημένο επεισόδιο όσο και εκείνο να επρόκειτο για ελιμό απειρίας ή ο κυβερνήτης του τουρκικού πλοίου να υπερεκτίμησε τις δυνατότητες που του παρεχει το μέγεθος του πλοίου. 

Υπενθυμίζεται ότι στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρέθηκε αμα τη άφιξη του από τις Βρυξέλλες και την 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. 

Δείτε το βίντεο

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bhf755Xf-zA&w=640&h=360]