Ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΡΟΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ…

0
554

Αν ζεις στην Κρήτη είναι σχεδόν σίγουρο πώς θα έχεις δει ή θα έχεις ακούσει για έναν πλανόδιο παπούλη που οργώνει όλο το νησί πουλώντας τα χόρτα του. 

Ο γνωστός και συμπαθέστατος Κοντογιάννης (με καταγωγή από την Αΐμονα Ρεθύμνου) παλιότερα περιφερόταν στα Χανιά, ενώ σήμερα τον βρίσκει κανείς στο Ηράκλειο. 

Αυτόν και την βροντερή του φωνή!Φυσικά αυτό που δεν περίμενε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος εκείνη την ώρα δεχόταν επίσκεψη από τον Ισπανό Πρέσβη, ήταν να μπουκάρει ο Κοντογιάννης στο κτίριο της Περιφέρερειας. Όχι βέβαια με τσαμπουκά αλλά με τρόπο ευτράπελο όπως μόνο εκείνος ξέρει.

Τι έκανε ο Κοντογιάννης τελικά;

Κουβαλώντας λοιπόν τα χόρτα του, άρχισε να διαλαλεί την πραμάτεια του, σηκώνοντας την Περιφέρεια στον τόπο με τις φωνές του: «Κοπελιές! Ραδίκιο θέλετε»;Όσο κι αν προσπαθούσαν οι γραμματείς του Περιφερειάρχη να τον σταματήσουν με νοήματα εκείνος δεν χαμπάριαζε. Αντίθετα έφτασε μέχρι τα γραφεία τους. Εκεί άρχισε τις μαντινάδες σε μία προς μία τις κυρίες. Ενώ για μία συγκεκριμένη μίλησε -μέσα από μαντινάδα- με τα καλύτερα λόγια για την εμφάνισή της!Πηγή:daynight.gr