ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ…

0
1225

Η ισχυρή σχέση των Μινωικών Γραμμών με τη θάλασσα και η αγάπη γι΄ αυτήν αποτελεί ένα δυνατό συνεκτικό δεσμό με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της  Ιστιοπλοΐας  Νίκο Κακλαμανάκη, εξ ου και η φημισμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης βρίσκεται δίπλα στον πετυχημένο αθλητή, αλλά και στη μαθητιώσα νεολαία μας, σε σειρά επισκέψεων που πραγματοποιούνται στα Σχολεία του κρητικού νότου.Οι επισκέψεις του Νίκου Κακλαμανάκη, με τη στήριξη των Μινωικών Γραμμών, σε Δημοτικά Σχολεία, ξεκίνησαν την Τετάρτη 2 Μαΐου από την Μεσαρά και συγκεκριμένα την περιοχή του Τυμπακίου και των Βώρων και συνεχίστηκαν την Πέμπτη 3 Μαΐου στα Δημοτικά Σχολεία της Πόμπιας, του Πετροκεφαλίου, του Σίβα & και των Πιτσιδίων.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι μαθητές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου

Η κ. Φασομυτάκη από τις Μινωικές Γραμμές με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη

Το Πρόγραμμα των επισκέψεων περιλαμβάνει τα Δημοτικά Σχολεία νότια του Νομού Ηρακλείου και νότια του Νομού Ρεθύμνης ξεκινώντας από το Τυμπάκι που αποτελεί κομβικό σημείο των δύο νομών. Στόχος της δράσης αυτής είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να ενημερωθούν για τον καθοριστικό ρόλο που έχουν στη ζωή η θάλασσα, η ιστιοπλοΐα και ο ναυταθλητισμός. 

Στο Δημοτικό Σχολείο Βώρρων

Στο Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου

Μιλώντας στο Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου

Ο «γιος του ανέμου»22 χρόνια μετά τον προσωπικό και εθνικό του θρίαμβο στην Ολυμπιάδα της Ατλάντας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και με το βιογραφικό του να είναι γεμάτο με όλων των ειδών τις εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις, ο «γιος του ανέμου», 49 ετών σήμερα, Νίκος Κακλαμανάκης συνεχίζει να προπονείται σε καθημερινή βάση με την αγαπημένη του ιστιοσανίδα.Στο ερώτημα «Ποιο είναι το βασικότερο μήνυμα που εσείς θα θέλατε να “επικοινωνήσετε” στους ανθρώπους και, ιδιαίτερα, στα παιδιά της νέας γενιάς;» ο ίδιος έχει απαντήσει: «Θεωρώ ότι το να τολμάς το όνειρό σου κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς να διαπραγματεύεσαι τις αξίες σου, είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Και εξηγώ ακριβώς στα παιδιά στα σχολεία, αλλά και όπου βρεθώ για να μεταφέρω αυτή την ενέργεια, ότι αυτό είναι εφικτό, υπάρχει τρόπος που γίνεται. Να ποια είναι τα αξιακά κριτήρια και πώς γίνεται τελικά αυτή η ανταλλαγή ενέργειας με τους ανθρώπους με τους οποίους έρχομαι σε επαφή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτό, το ότι μπορείς να μεταφέρεις πραγματικά ένα “διά βίου ευ αγωνίζεσθαι” και όχι μόνο ένα αθλητικό “ευ αγωνίζεσθαι” στην κοινωνία, ειδικά τώρα που το έχει τόσο ανάγκη. Δεν λέω στα παιδιά να γίνουν απαραίτητα αθλητές ή πρωταθλητές. Μέσω του αθλητισμού, όμως, και μέσω ενός “διά βίου ευ αγωνίζεσθαι” γενικότερα στη ζωή, μπορούμε να έχουμε στόχους, να τους τολμούμε και να κυνηγάμε τα όνειρά μας, με αξιακές προϋποθέσεις: αυτό μας κάνει και πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους, πιο χρήσιμους στην κοινωνία. Επίσης, πρέπει το παιδί να δει ότι υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος. Όλοι, για παράδειγμα, έχουν συνδυάσει τους Ολυμπιονίκες με τη δημοσιότητα, τα φώτα, την προβολή. Τα παιδιά, όμως, πιστεύω ότι ταυτίζονται και με έναν αγώνα ζωής, όπου δεν είναι σημαντικός μόνο ο τερματισμός, αλλά το ίδιο το ταξίδι, από το οποίο μαθαίνεις πολλά. Γιατί, τελικά, ο πόνος και η ήττα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους».Πηγή:Apopsi live.gr…