ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ Ο ΥΠΕΘΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ…

0
520

34Το ΥΠΕΘΑ ανανεώνει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή και την προκλητικότητας της Τουρκίας.

Αυτό έκανε γνωστό στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, ο οποίος είπε ακόμα ότι θα υπάρξει σχετική απόρρητη ενημέρωση των βουλευτών.
Όσον αφορά την νέα τουρκική πρόκληση με την επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της γείτονος στα Ηνωμένα Έθνη προς τον διεθνή οργανισμό, με την οποία καταγγέλλεται ως «προκλητική» η ενέργεια της κυπριακής κυβέρνησης να παραχωρήσει άδεια για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα υπάρξει η δέουσα απάντηση από το ΥΠΕΞ.  
Ενώ απαντώντας στην κριτική και τις επιθέσεις που δέχθηκε για παλαιότερες διαρροές σχετικές με τους τουρκικούς σχεδιασμούς για πρόκληση θερμού επεισοδίου στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου με αφορμή τις έρευνες των εταιρειών «Totalκαι Eni «για υδρογονάνθρακες, είπε ότι όσα ειπώθηκαν στην συγκεκριμένη συζήτηση με τους  συντάκτες, βασίζονταν σε ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας για τις περιοχές που διεξάγονται οι έρευνες και ότι οι διαρροές έγιναν –χωρίς να αποδοθούν στον ίδιον, αλλά σε πηγές του ΥΠΕΘΑ- προκειμένου να είμαστε σε εγρήγορση.
«Είχαμε τις ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η Τουρκία και φαινόταν ξεκάθαρα ότι ετοιμαζόταν να δημιουργήσει επεισόδιο στο οικόπεδο 6 και να στείλει το Μπαρμπαρός για να μπλοκάρει την πρώτη απάντληση της Totalμε την Eni», είπε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι «για αυτό το διαρρεύσαμε ώστε να προετοιμάζεται η κοινή γνώμη και να είναι ενήμεροι οι διεθνείς οργανισμοί».
Ενώ καταφέρθηκε κατά του Ποταμιού και του ΠαΣοΚ που του είχαν ασκήσει κριτική, ότι «αντί να ρωτήσουν τι λέει η ΝΟΤΑΜ με κατηγορούσαν».
«Το λέω γιατί καμιά φορά δικαιώνεσαι μετά από καιρό», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι για τις διαρροές αυτές του ζήτησε συγγνώμη ο εκπρόσωπος της Κύπρου, διότι, όπως είπε, «τους είχαν διαφύγει οι ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας».