ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ Ι.Τ.Ε Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ…

0
316
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Έρευνας στις Βούτες, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός χαμογελαστός ξεναγήθηκε στο ΙΤΕ από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ταβερναράκη ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Επικρατείας κ. Βερναρδάκη και τον υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωτάκη.Ο κ. Τσίπρα επισκέφθηκε τα Ινστιτούτα του ΙΤΕ και συνομίλησε με νέους επιστήμονες του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις επιστημονικές ανακαλύψεις και τα σπουδαία επιτεύγματα του ιδρύματος.
Η καινοτομία και η έρευνα είναι ένα θέμα που αναδεικνύεται χωριστά από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού καθώς αποτελεί ένα θέμα που είναι σταθερά στις προτεραιότητές του, όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατες επισκέψεις του σε επιχειρήσεις που τολμούν. Για τον λόγο αυτό, εκτός από την επίσκεψη στο ΙΤΕ αύριο, Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στα Χανιά στο Φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ».
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Στις 6 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός  θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για τη σύνοψη του Περιφερειακού Συνεδρίου με τους υπουργούς που συμμετείχαν στις εργασίες του, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Η σύσκεψη θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Αστόρια.
Στις 7 και μισή το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο κινηματοθέατρο Αστόρια.