ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ…

0
702
Θεσσαλονίκη: Κάγκελα παντού έξω από τον Άγιο Δημήτριο
Δεν επιτρέπουν την είσοδο σε όσους απλούς πολίτες έφτασαν στην εκκλησία μετά τις 9 το πρωί – Απίστευτες αστυνομικές δυνάμεις έξω από τον ναό του πολιούχου της πόλης όπου βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και άλλοι υπουργοί
Με μια διπλή σειρά από κάγκελα οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τις εισόδους της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα στο ναό  που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, γίνεται η δοξολογία για τον εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, όμως οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό της εκκλησίας! Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν την είσοδο στους απλούς πολίτες που θέλουν να εκκλησιαστούν. Επί της ουσίας οι πόρτες του ναού είναι κλειστές για όσους μετέβησαν στον Άγιο Δημήτριο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης.
Στο εσωτερικό του ναού βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και άλλοι υπουργοί που έχουν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την εορτή του πολιούχου της πόλης. Στον Άγιο Δημήτριο βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Έξω από τον ιστορικό ναό όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, περιπολικά, μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ αλλά και δεκάδες υπουργικά αυτοκίνητα όσο και συνοδευτικά.

Η διπλή σειρά από κάγκελα και οι αστυνομικές δυνάμεις, προφανώς βρίσκονται έξω από τον Άγιο Δημήτριο για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν αποδοκιμασίες σε βάρος των υπουργών. Κι όλα αυτά από μία κυβέρνηση που υποσχόταν ότι θα αφαιρέσει τα κάγκελα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2011, έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, οπαδοί πολιτικών κομμάτων και άλλοι πολίτες προερχόμενοι από διάφορες οργανώσεις είχαν αποδοκιμάσει τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη.