Οι ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ …

0
518

Ανησυχητικά  είναι τα τελευταία αποτελέσματα των βροχοπτώσεων των τελευταίων χρόνων όπως και απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα φράγματα του Αποσελέμη, της Φανερωμένης και των Μπραμιανών που στερεύουν κυριολεκτικά λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. 

Η στάθμη του νερού στα φράγματα ολοένα και χαμηλώνει αφού ελάχιστες είναι οι βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα η στάθμη του νερού στον Αποσελέμη έχει κατέβει σε βαθμό που το ερειπωμένο Σφεντύλι να έχει αναδυθεί ξανά στην επιφάνεια !

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Φράγμα της Φανερωμένης καθώς μέχρι σήμερα  Δέν  έχει σημειωθεί ικανοποιητική βροχόπτωση με αποτέλεσμα τα αποθέματα νερού να έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Πάντως έστω και αργά το θέμα έχει απασχολήσει αρκετά το αρμόδιο υπουργείο που έχει ενημερώση  τις  περιφέρειες της Ελλάδος που με την σειράτους εχουν κινητοποίηση Δήμους και φορείς …Την Δευτέρα 12/04/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού σχολίασε το θέμα και θα το επαναφέρει στο Επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρχουν λύσεις και προτάσης για το Συγκεκριμένο θέμα,το ίδιο θα πράξη και ο Δήμος Γόρτυνας που στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Τρίτη 20/03/2018…