ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙ…

0
450
Ένα πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό που θα προκαλούσε, εάν δεν είχε αποφευχθεί στο παρά πέντε, μια ασύλληπτη τραγωδία με θύματα πολίτες και αστυνομικούς, εκτυλίχθηκε χθες μέσα σε αστυνομικό τμήμα του νομού Ηρακλείου.
Ένας 50χρονος σε έξαλλη κατάσταση μπήκε στο αστυνομικό τμήμα, έβρισε τα άτομα που βρίσκονταν εκεί και αφού λούστηκε με βενζίνη, στη συνέχεια περίλουσε τους αστυνομικούς, ενώ επιχείρησε στη συνέχεια να βάλει φωτιά! Το τρομερό αυτό γεγονός σημειώθηκε χθες το πρωί στο Β Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, πρώην Α.Τ Αγίου Μύρωνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος, έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα κρατώντας στα χέρια του ένα μπιτόνι με βενζίνη. Όταν τον ρώτησαν τι θέλει, φέρεται να είπε « μας έχετε γ…, κ… παιδα!» Σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξε το μπιτόνι, έριξε μεγάλη ποσότητα βενζίνης πρώτα στον πολιτικό υπάλληλο, στη συνέχεια στον αστυνομικό κι αμέσως μετά «λούστηκε» και ο ίδιος με το εύφλεκτο υγρό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εμφάνισε έναν αναπτήρα και απείλησε ότι θα τους βάλει φωτιά, ενώ ούρλιαζε.
Επάνω στην πάλη που ακολούθησε με τους αστυνομικούς για να «αφοπλιστεί» ο 50χρονος, ο ίδιος βρήκε την ευκαιρία και ξέφυγε από το τμήμα μπήκε στο αγροτικό του όχημα και έφυγε ενω προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό.
Μετά από αρκετή ώρα αναζητήσεων ο 50χρονος βρέθηκε να κινείται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου και συνελήφθη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 50χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, παρακολουθούνταν από ψυχίατρο όχι δημόσιου νοσοκομείου, αλλά ιδιώτη και η ΕΛ.ΑΣ δε γνώριζε μέχρι και χθες την ασθένειά του. Από το περιβάλλον του, όπως λένε αστυνομικοί, έγινε γνωστό ότι παρά το ότι τον παρακολουθούσε ιδιώτης γιατρός, εκείνος δεν λάμβανε την αγωγή του.
Οι κατηγορίες

Ο 50χρονος απολογείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου. Σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα εμπρησμού από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και ξένα πράγματα, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παράνομη οπλοφορία μαχαιριού.