ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ …ΦΑΙΣΤΟΣ…ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ …

0
352
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, με τη γνωστή λογιστική  τακτική,  με καταστρατήγηση των γνωματεύσεων του ΚΕΔΔΥ για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, «μοιράστηκαν» και φέτος οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου (όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Α/θμιας). 
Για μας εφόσον ένα παιδί δικαιούται – βάσει της γνωμάτευσης του – πλήρη και μόνιμη  παράλληλη στήριξη δεν μπορεί αντί για 24 ώρες  να την έχει για λιγότερες. Έτσι, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε δύο σχολικές μονάδες ο καθένας και σε περισσότερα από ένα παιδιά. 
Αυτή η αντιπαιδαγωγική τακτική του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και η εφαρμογή της από τα ΚΕΔΔΥ και τις Δ/νσεις Εκπ/σης στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Οι ανάγκες σε Παράλληλη Στήριξη θα πρέπει να καλύπτονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, όπως προβλέπουν οι σχετικές γνωματεύσεις και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ για τους μαθητές που την έχουν ανάγκη, με πλήρη κάλυψη όλων των ωρών που χρειάζεται το κάθε παιδί. Είμαστε σίγουροι πως όλοι κατανοούν τη συνολικότερη επιβάρυνση στην εκπαιδευτική διαδικασία, όταν στις σχολικές τάξεις υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται εξατομικευμένη υποστήριξη.
Απαιτούμε, λοιπόν, άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών και την κάλυψη όλων των εγκεκριμένων πιστώσεων για την παράλληλη στήριξη σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. 
ΖΗΤΑΜΕ:
•ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
•ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.
•ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.
Για το Δ.Σ.
                                                                 
               Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
                          
     Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                             Ιωάννης Μαθιουδάκης