ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ…

0
290
https://youtu.be/I0bJddKAGx0?si=AahqwwW5dtXDWUkQ
Τουλάχιστον 40 είναι ο μέχρι στιγμής αριθμός των Ισραηλινών νεκρών και 740 οι τραυματίες από την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS .

Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από διάφορες τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, με την επίθεση να ξεκινά πριν από τις 6.30 π.μ. .

Δύο φορές μέσα στο πρωί, οι σειρήνες ήχησαν έως την Ιερουσαλήμ, όπου δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε δύο ρουκέτες να αναχαιτίζονται στον ουρανό. Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν εκεί γύρω στις 9 πμ.

Χάος στο Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες - Αιχμάλωτοι στη Γάζα και αντίποινα
ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΖΑ

Διεθνείς αντιδράσεις

Άμεση κατάπαυση του πυρός ζητεί η Ρωσία με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών.”Κάνουμε έκκληση στην παλαιστινιακή και την ισραηλινή πλευρά να προχωρήσουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός, να εγκαταλείψουν τη βία και να επιδείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν τις εχθρικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οξύνουν την κατάσταση.

“Κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Πρέπει να αποφεύγουν τις επιθετικές ενέργειες”, είπε σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός του ΑΚP στην Άγκυρα.

Από την πλευρά του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες καταδίκασε σήμερα στην πλατφόρμα Χ τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

“Καταδικάζουμε σφόδρα τις πολύ σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την βία χωρίς διακρίσεις. Η πλήρης αλληλεγγύη μας προς τα θύματα”.

ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΖΑ
ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΖΑ

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε “απερίφραστα την επίθεση που πραγματοποίησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Είναι η τρομοκρατία στην πιο απεχθή μορφή της. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται έναντι τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων”.

“Αυτή η φρικτή βία πρέπει να σταματήσει αμέσως. 

Η τρομοκρατία και η βία δεν λύνουν τίποτα” σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσθέτοντας ότι “η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”.