ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…

0
388
Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μια ημέρα αφότου έλαβε την επιστολή-απάντηση σε ερωτήματά του από τον Χρήστο Ράμμο, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

click here

 Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης καταψηφίστηκε με 156 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 143 βουλευτές και κατά 156. Κανείς από τους συμμετέχοντας στη διαδικασία βουλευτές δεν ψήφισε “παρών”.

Πρόταση δυσπιστίας αποτελέσματα

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, και ήταν από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας.

Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές.

Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

Οι ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας κινήθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνει όσα είχε πει και τις προηγούμενες ημέρες γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τον πρωθυπουργό να απαντά, να θέτει τα δικά του ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα και να κάνει μια σύνοψη των πεπραγμένων της κυβέρνησής του αλλά και σύγκριση με την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.