ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ.
ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ!

0
533


Χθες έκανε αίσθηση αυτό το περιστατικό. Και μάλιστα το είδαμε με κάποια δόση χιούμορ.

Και καλά κάναμε αφού δεν είχε δυσάρεστα αποτελέσματα. Θέλω όμως να πω ότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει κουλτούρα, ούτε ενδιαφέρον,για να μη συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά.

Αν ισχύει η πληροφορία ότι πρόκειται για υπερήλικα οδηγό , πρέπει να σκεφτούμε όλοι, ότι χρειάζεται πολύ πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την οικογένεια, από τους γιατρούς, από την τλλρ´ρλρλρλρλρπολιτεία, που πρέπει να βάλει και άλλες ελεγκτικές διαδικασίες προκειμένου να ανανεωθεί ένα δίπλωμα.

Σε άλλες χώρες είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός η παρακολούθηση της διαδικασίας οδήγησης μέχρι τα βαθιά γεράματα. Εδώ ο οικογενειακος γιατρός και οι κοινωνικές υπηρεσιες παίζουν σπουδαίο ρόλο.

Σας λέω λοιπόν ότι ήρθε στο γραφείο μου με δίπλωμα πρόσφατα ανανεωμένο για να πάρει ασφάλεια πελάτης, τον οποίο βοηθήσαμε να ανέβει τα τρια σκαλιά του, τον βοηθήσαμε να κατέβει, και μετά από λίγο τον είδαμε να έχει ανοίξει την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου,να έχει μπει μέσα και να αναζητεί το τιμόνι!!

Στο Ραδιοφωνο περιέγραψε διαμαρτυρομενος Προν χρόνια πολιτης ότι η δνση συγκοινωνιών τον εστειλε πίσω για επανεξέταση..

Έχω περιγράψει στο παρελθόν κι άλλες φορές διάφορα τέτοια περιστατικά. Γνωρίζω από πληροφοριες παραβατικές συμπεριφορές.Ξέρω είναι πολύ δύσκολο πράγμα.

Είναι μια από τις πιο σημαντικές αποστερήσεις ελευθερίας του ατόμου.

Αλλά είναι μια αναγκαία περιστολή της,για να διασφαλιστεί η υγεία η ζωή και η αρτιμέλεια και του ίδιου αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Να αυστηροποιήσουμε τις διαδικασίες και να εφαρμόσουμε και τις οδηγίες που υπάρχουν αναφορικά με πολίτες που δυστυχώς ασθένησαν,που είχαν ατύχημα κ.ο.κ.


Και ας κάνω μια τελευταία παρατήρηση.

Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός με αυτό που έκανε ο άνθρωπος αυτός το πρωί και τον άφησε μετά από λίγο να ξαναπάρει το ίδιο αυτοκίνητο και να συνεχίσει;

Έτσι μια απλή απορία.
Η οδήγηση είναι μια πολύ ΣΟΒΑΡΗ,δουλειά για να την αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα..