ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΑΣ ΓΑΛΗΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ…

0
849

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου Κωνσταντίνο Καστρινάκη και τον Σταθμάρχη του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης Αντώνη Σαραντουλάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα που αφορούν την διαχείριση των λιμανιών του Δήμου αλλά και ολόκληρου του παραλιακού μετώπου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ώριμες μελέτες της εκβάθυνσης του πυθμένα του Λιμανιού Αγίας Γαλήνης προϋπολογισμού 120.000 ευρώ και του Λιμανιού του Πλακιά προϋπολογισμού 30.000 ευρώ καθώς και στην μελέτη εγκατάστασης παροχών νερού και ηλεκτρικού ρεύματος για τον εφοδιασμό των σκαφών προϋπολογισμού 120.000 ευρώ οι οποίες αναζητούν χρηματοδότηση και είναι ο σκοπός της επίσκεψης του Δημάρχου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τις επόμενες ημέρες.

Ο κ Ταταράκης ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την συνεργασία και τόνισε ότι η Λιμενική Αρχή αποτελεί πολύτιμο σύμμαχό στην διαχείριση ζητημάτων που αφορούν το παράκτιο μέτωπο του Δήμου.

Ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου κ Καστρινάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την έμπρακτη στήριξη του σε κάθε θέμα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο όπως το θέμα της στέγασης του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης ο οποίος πλέον βρίσκεται σε ανακαινισμένους χώρους που εξυπηρετούν τις ανάγκες του.

Οι κτιριακές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν από τον Δήμο στο κτίριο, το οποίο στεγάζει επίσης το κοινοτικό κατάστημα και το περιφερειακό Ιατρείο, είχαν προϋπολογισμό 120.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βεβαία τόσο ο κ Ταταράκης όσο και ο κ Καστρινάκης ευχαρίστησαν τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη για την έγκριση της χρηματοδότησης.