ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ;;;

0
1030

Η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη ελεύθερες από διακρίσεις
 

Πέρασαν 31 χρόνια από την ημέρα που η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τονίζοντας ότι «η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο ή διαταραχή». Κι όμως, ακόμα και σήμερα, πρέπει να αναρωτιόμαστε για τα αυτονόητα: Τι φοβάσαι;

Ποιο είναι το πρόβλημα που ο μαθητής σου παίζει με κούκλες;

Ποιο είναι το πρόβλημα που η συμμαθήτριά σου γουστάρει κορίτσια;

Ποιο είναι το πρόβλημά σου που ένας άνθρωπος ήρθε σε συνέντευξη για δουλειά και είναι τρανς;

Ποιο είναι το πρόβλημα που η μητέρα σου επέλεξε να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της με τη σύντροφό της;

Ποιο είναι το πρόβλημα που η φίλη σου έχει σχέση με άντρα που πηγαίνει και με άντρες;
Τι φοβάσαι;

Και γιατί το θέμα να είσαι εσύ;
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα, η έκφραση και τα χαρακτηριστικά του φύλου του ατόμου δεν πρέπει να τίθενται προς διαπραγμάτευση.


Στις 17 Μαΐου και για τρεις συνεχόμενες ημέρες η πολύχρωμη σημαία θα κυματίζει σε όλα τα κτίρια και τα γραφεία διασύνδεσης του Ευρωκοινοβουλίου σε όλο τον κόσμο.

Θα κυματίζει και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας. Στις 17 Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, ιντερφοβίας και τρανσφοβίας (IDAHOBIT).


Όλη η Ελλάδα καλείται να δηλώσει δημόσια τη στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των δικαιωμάτων της τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Δηλώνουμε ότι η Ενωμένη Ευρώπη είναι μια «Ελεύθερη Ζώνη» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Δεν εφησυχάζουμε και παλεύουμε αυτό να γίνει πραγματικότητα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (#loatkiplus) θα γιορτάζει τη Μέρα IDAHOBIT όλη την εβδομάδα 17 με 21 Μαΐου με:


• Ραδιοφωνικά σποτ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» όλη μέρα
• Ανακοινώσεις και συνεντεύξεις σε κεντρικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης
• Αναρτήσεις σύντομων γραφιστικών οπτικοακουστικών μηνυμάτων στα social media
Η μίνι αυτή καμπάνια ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, μελών και συμμάχων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.


Δυστυχώς στον δείκτη αξιολόγησης της ILGA-Europe για το 2021, που δημοσιεύεται στις 17 Μαΐου, η Ελλάδα παραμένει στη 18η θέση μεταξύ 49 χωρών. Στάσιμη από το 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και η χώρα μας έχασε 5 θέσεις στη βαθμολογική κατάταξη, λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.


Δε θα δεχτούμε άλλη οπισθοχώρηση. Είμαστε παρόντα σε όλες τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα για συστράτευση, με πρώτο στόχο την ισονομία στον πολιτικό γάμο και την αναγνώριση όλων των οικογενειών.