ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΑΠΑΗΚ ΠΟΜΠΙΑΣ…

0
407

Να μην απολυθεί κανείς!

Με αφορμή την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μέλη της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ) πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στην πύλη του ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζόμενων της δομής, ενάντια στις επικείμενες απολύσεις τους.


Την ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι εξαιρετικά σοβαρές, η κυβέρνηση επιλέγει να αφήσει στο δρόμο 4 συμβασιούχους εργαζόμενους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες,μέσα στην πανδημία.Ταυτόχρονα, έπονται οι απολύσεις και δύο εργαζόμενων με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.


Οι εργαζόμενοι αυτοί, μαζί με το μόνιμο προσωπικό, δίνουν μάχη για την προστασία της ζωής, της υγείας των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας και οι απολύσεις τους αποδυναμώνουν δραματικά τη λειτουργία του ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας, δημιουργούν κενό στις παρεχόμενες υπηρεσίες, σε συνθήκες, που δεν περισσεύει κανείς!
Συνάμα, ανοίγουν τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση και την εμπλοκή εργολάβων στη σίτιση των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή, σε βάρος των αναγκών των περιθαλπόμενων.

Άλλωστε η ίδια η πείρα από την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Νοσοκομείων αποδεικνύει ότι η πολιτική αυτή οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.


Διαχρονικά, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, στη δομή καταγράφεται μεγάλη έλλειψη επιστημονικού προσωπικού και η συνεχής συρρίκνωση του αριθμού των μόνιμων εργαζόμενων.

Είναι πρόκληση ότι μέσα στην πανδημία η δομή δεν έχει ούτε μόνιμο γιατρό!Δεδιαθέτει μόνιμο προσωπικό σε ειδικότητες σημαντικές για την περίθαλψη και την αποκατάσταση των φιλοξενούμενων παιδιών!


Αλλά καιμε τις κτιριακές υποδομές δεν είναι καλύτερη η κατάσταση.

Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός επιπλέον χώρου καραντίνας για την ασφαλή υποδοχή των νεοεισερχόμενων παιδιών και γενικότερα για την ασφάλεια φιλοξενούμενων και εργαζόμενων. Επιτακτική είναι η ανέγερση νέουκτιρίου, με σύγχρονες υποδομές, τεχνολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Συνολικά η κατάσταση στο ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας, δεν είναι η εξαίρεση. Αντικατοπτρίζει την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, που είναι η ίδια που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε βάρος των δομών Πρόνοιας-Υγείας, η ίδια που ακόμα και τώρα, εν μέσω πανδημίας, μετρά στο ζύγι.

Αντικατοπτρίζουν την αλληλεγγύη της και τη στήριξη της στον αγώνα των εργαζομένων στο ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας για μόνιμη και σταθερή δουλειά!


Διεκδικούμε γι αυτή τη δομή, όπως και για όλες τις αντίστοιχες δομές, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την υγεία των εργαζόμενων και των παιδιών, κρατική χρηματοδότηση για την πλήρη κάλυψη των αναγκών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων.

Διεκδικούμε :

Άμεση και άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση. Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη – εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους.

Ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της ΠΦΥ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί).

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας.

Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.

Εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.