ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΑΪΔΑΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ…

0
514

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΗΓΑΪΔΑΚΙΩΝ
Αρ.Πρωτ. 3160/17/03/2021

Προς: Περιφερειάρχη Κρήτης. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Ηρακλείου. . Δήμαρχο Φαιστού.

Θέμα: 1.Παράκαμψη οικισμού Πηγαϊδακίων. 2.Ασφαλτόστρωση δρόμου Μπαμπακαριές-Κριγιούς.

1.Η κατασκευή της παράκαμψης κρίνεται αναγκαία διότι η υφιστάμενη σύνδεση διέρχεται μέσα από τον οικισμό Πηγαϊδακίων και είναι ιδιαιτέρως προβληματική λόγω στενότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταφερθούν εμπορεύματα καθώς και να διέρχονται τουριστικά λεωφορεία προς τις τουριστικές περιοχές των οικισμών Καλών Λιμένων-Χρυσοστόμου-Καραβόβρυσης.
Η μη διέλευση λεωφορείων πλήττει την μαζική προσέλευση τουριστών, αποτελεί δε ανασταλτικό παράγοντα για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
2.Τον Φεβρουάριο του 2019 σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με τον κ.Περιφερειάρχη, Αντιδήμαρχο του Δήμου Φαιστού, Περιφερειακών Συμβούλων, του Προέδρου της Κοινότητας Αντισκαρίου, Εκπροσώπων Φορέων και Πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και εμένα, ο κ Περιφερειάρχης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την χρηματοδότηση για ασφαλτόστρωση του δρόμου Μπαμπακαριές-Κριγιοί με το ποσό του 1.000.000 €.
Η παραπάνω παρέμβαση εκτός την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Αντισκαρίου- Πηγαϊδακίων, θα έχει και ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Παρακαλώ για την ένταξη των παραπάνω έργων σε προγράμματα της Περιφέρειας Κρήτης.