ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΤΑΡΑΚΗ…

0
327

Κατ ιδίαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, στο Ρέθυμνο, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.


Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρ¬διο κλίμα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σε σειρά ζητημάτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον Υπουργό για τις καταστροφές του δημοτικού και αγροτικού δικτύου λόγω των θεομηνιών του περασμένου Νοέμβριου, τις προτάσεις του σχετικά με το ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών και των προβλημάτων που θα ανακύψουν τις οποίες συνόψισε στην επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ενώ εξέφρασε την ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Υγείας Σπηλίου σαν εμβολιαστικό κέντρο για την διευκόλυνση των Αγιοβασιλιωτών.

Επίσης η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Ο κ. Ταταράκης εξήρε την αναγκαιότητα του Προγράμματος και τις δυνατότητες που παρέχει στους Δήμους για την άμεση υλοποίηση έργων που έχουν ανάγκη, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την υποβολή προτάσεων από τον σε εννέα από τις ένδεκα προκηρύξεις του προγράμματος ενώ αναφέρθηκε στις φημολογούμενες αλλαγές στην κατανομή πόρων και τα πλαφόν που θα μπουν κα συμπλήρωσε ότι αντί να επιβραβεύονται οι Δήμοι που κινούνται γρήγορα και καταθέτουν έγκαιρα, θα τιμωρούνται.
Από την πλευρά του ο κ Κεφαλογιάννης συμφώνησε ότι το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είναι ένα κατ εξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο και θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του ενώ όσον αφορά στις αλλαγές θα έχει επαφή με το Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά.
Σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω κακοκαιρίας ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου που έχει προκαλέσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο και τον Γεν Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη με θέμα την αύξηση του προϋπολογισμού για αποκαταστάσεις ζημιών από θεομηνίες στην Κρήτη και διαβεβαίωσε τον κ Ταταράκη ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου θα λάβει την απαιτούμενη οικονομική ενίσχυση.
Στο θέμα των δασικών χαρτών ο κ. Κεφαλογιάννης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις του Δημάρχου και απάντησε ότι θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σρέκα αλλά και τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, ενώ για το θέμα του εμβολιαστικού Κέντρου στο Σπήλι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ώστε να ανοίξει το εμβολιαστικό κέντρο την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα.
Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη συνάντησή τους, δηλώνοντας ότι ο Δήμος συνεχίζει τον προγραμματισμό του με δράσεις που θα ενισχύουν τον τόπο οικονομικά και κοινωνικά. Ενώ με την σειρά του κ Κεφαλογιάννης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης του Δήμου σε οτιδήποτε του ζητηθεί προς όφελος των Αγιοβασιλιωτών.