ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΕΝΘΙΜΑ θΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ…

0
516

Υπό το βλέμμα του Ταγίπ Ερντογάν γίνονται οι τελευταίες εργασίες στην Αγία Σοφία ώστε να είναι έτοιμη για προσευχή των μουσουλμάνων που θα γίνει αύριο Παρασκευή 24/7.

Οι πρόβες είναι διαρκείς ώστε όλα να λειτουργήσουν άψογα στην αυριανή προσευχή που θα γίνει για πρώτη φορά μέσα στο ναό μετά από 86 χρόνια.

Στο εσωτερικό γίνονται εργασίες, ενώ όπως έγινε γνωστό τα βυζαντινά ψηφιδωτά θα καλυφθούν με κουρτίνες.

Στον εξωτερικό χώρο όπου θα βρίσκεται και ο περισσότερος κόσμος τοποθετούνται ειδικά αυτοκόλλητα, με στόχο να τηρηθούν οι αποστάσεις, ενώ στήνονται και εξέδρες για τους επίσημους. Κάποιοι μάλιστα έχουν ήδη πιάσει θέση έξω από το ναό…

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δίνει οδηγίες σε όσους θελήσουν να βρίσκονται αύριο εκεί.

Τους προτρέπει να έχουν μαζί τους τέσσερα πράγματα: μάσκες, χαλί προσευχής, υπομονή και κατανόηση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, θα υπάρχουν τρία σημεία προσέλευσης του κόσμου.

Πη Κατά την είσοδο ο κόσμος θα υποβάλλεται σε θερμομέτρηση ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Εντός του ναού αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, θα υπάρχουν συνολικά τρία σημεία για να στέκονται οι άνδρες και δύο για τις γυναίκες.

Προληπτικά γύρω από το ναό θα υπάρχουν 738 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού και 101 ασθενοφόρα, ενώ έλεγχοι θα γίνονται και με ελικόπτερα.

Στη χώρα μας την ώρα της προσευχής οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα σε μοναστήρια και ναούς. Την έντονη καταδίκη του για την ενέργεια του Τούρκου προέδρου εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγοντας ότι ο μεγάλος ναός γίνεται «άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παραστεί αύριο στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών, καλώντας τους πιστούς να ψάλουν μαζί την Υπερμάχω.