40 ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ…

0
274

“Όλη η Κρήτη θα πρέπει να αξιοποιήσει τις αθλητικές υποδομές της. Αυτή τη στιγμή 20 γήπεδα 5Χ5 κατασκευάζονται στο νησί και στα επόμενα 3 χρόνια θα υπάρξουν άλλα 20. 

Δεν θα υπάρχει δήμος χωρίς γήπεδο” τόνισε στον χαιρετισμό του στην επιτυχημένη ημερίδα “Το Scouting και οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου”, που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), η Περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ν. Ηρακλείου, ο Δήμος και η ΕΠΣΗ, ο περιφερειάρχης Ηρακλείου Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας ότι “επενδύουμε στα παιδιά μας”.

Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα της ημερίδας. Όλοι, ο καθένας από το δικό τους μετερίζι, πασχίζουν για έναν καλύτερο αθλητισμό για έναν καλύτερο αθλητή.

Ο κ. Αρναουτάκης σε δήλωσή του είπε:“Η Περιφέρεια είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό και στα γεγονότα που τον προβάλλουν. Εμείς στηρίζουμε δράσεις του και η συνεργασία με τον ΠΣΑΤ θα συνεχιστεί”. Ο ΠΣΑΤ μάλιστα βράβευσε τον κ. Αρναουτάκη για την στήριξη του στις δράσεις του. Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς τόνισε: “Χιλιάδες παιδιά συμμετέχουν κάθε χρόνο στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Δήμος ο οποίος πάντα είναι κοντά σε τέτοιου είδους ημερίδες” και κάλεσε την Πολιτεία να είναι πιο κοντά στον αθλητισμό. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου ανέφερε: “Νιώθω ευλογημένος που οι φορείς του Ηρακλείου, της Κρήτης με κορυφαίο τον κ. Αρναουτάκη καλύπτουν τα κενά που αφήνει η Πολιτεία αλλά τα έργα, οι προσπάθειες που γίνονται δεν είναι ανάλογες με τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο. Έχουμε 6-7 ομάδες Εθνικών κατηγοριών και ο αριθμός των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται είναι μονοψήφιος”. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ν. Ηρακλείου Κώστας Πετράκης και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου ευχαρίστησαν Περιφέρεια και Δήμο για την συμπαράστασή τους στην ημερίδα (μάλιστα τιμήθηκαν για την βοήθειά τους) καθώς πάντα είναι κοντά τους καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκο Συριγωνάκη για την πολύτιμη βοήθειά του.

Οι 150 προπονητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι που έδωσαν το “παρών” έμειναν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο των ομιλητών οι οποίοι κυριολεκτικά τους καθήλωσαν. Άκουσαν τον καθηγητή ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργο Δογάνη να αναπτύσσει το θέμα “Ποδοσφαιρικό ταλέντο: Μύθοι και πραγματικότητα” τον Γιώργο Τόλια (γ. διευθυντής Σχολών Άρσεναλ Ελλάδας και Κύπρου) να μιλά με θέμα “Πώς πρέπει να ανιχνεύεται και να στρατολογείται ένας παίκτης στη νεαρή ηλικία” τον γυμναστή Θεόδωρο Ελευθεριάδη (τεχνικός υπεύθυνος-συντονιστής προγράμματος ακαδημίας ΠΑΟ) να μιλά για “τρόπους οργάνωσης-προγραμματισμό στα τμήματα υποδομής, τον καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Ζαϊμάκη να θέτει προβληματισμούς με θέμα “Κοινωνιολογικές όψεις των ακαδημιών ποδοσφαίρου” και τέλος τον εργοφυσιολόγο, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκο Κουνδουράκη να αναλύει όλους τους” παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή και την ανάπτυξη ταλέντων στο παιδικό ποδόσφαιρο”. Ο ΠΣΑΤ ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές της ημερίδας. Ιδιαίτερα όμως την Περιφέρεια Κρήτης, τον Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμο Ηρακλείου, τον αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά, την Αναπτυξιακή Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ και τον Δημήτριο Τσιράκο, τον Μανώλη Ρουσάκη της Alfa Plus για την πολύτιμη βοήθειά του στον Σύνδεσμο και τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου “50-50” στο Ηράκλειο κ. Σαμαριτάκη Στέφανο, Πολυχρονάκη Γιώργο και Σηφάκη Αντώνη για τη χορηγία τους στην ημερίδα.

Πηγή : ΠΑΤΡΙΣ