2 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ…

0
1237

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έθεσαν τις ερωτήσεις τους με σοβαρότητα και ευαισθησία ο  Παραολυμπιονίκης -συγγραφέας Αντώνης Τσαπατάκης επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη  21 Μαρτίου τα 6ο & 44o Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου εκεί συνομίλησε με τα παιδιά της Δ’τάξης  για τη ζωή του, τον αθλητισμό και   το βιβλίο του «Το όνειρο».  
Πρόκειται για ένα παιδικό μυθιστόρημα  που θέλει να  περάσει το μήνυμα της ισότητας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της κατανόησης της  ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της φιλίας, αλλά και των μαγικών δυνάμεων… που όλοι κρύβουμε μέσα μας.  
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έθεσαν τις ερωτήσεις τους με σοβαρότητα και ευαισθησία, αφού  είχαν ήδη ενημερωθεί για το θέμα του βιβλίου και το βιογραφικό του συγγραφέα  από τη μουσειοπαιδαγωγό- βιβλιοθηκονόμο και εμψυχώτρια δημιουργικού παιχνιδιού Νίκη Μπελαδάκη, η οποία ήταν αυτή που οργάνωσε και επιμελήθηκε  την  επίσκεψη του Παραολυμπιονίκη στο σχολείο. 
Οι μικροί μαθητές άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και έκδηλη συγκίνηση τον κ.Τσαπατάκη να τους  μιλάει για τον «ήρωα που κρύβουμε όλοι μέσα μας», για την ισότητα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από το χρώμα, τη φυλή ή τις ιδιαιτερότητές τους και  για τις πραγματικές αξίες της ζωής που είναι η αγάπη και η φιλία. «Γίνε ο ήρωάς σου εσύ ο ίδιος, για τον εαυτό σου, αλλά και για τους άλλους» είπε ο κ.Τσαπατάκης κλείνοντας τη συνομιλία του με τα παιδιά, τα οποία τον ευχαρίστησαν με ζωγραφιές και αγκαλιές ζητώντας του να ξανάρθει επίσκεψη στο σχολείο.
Δημοτικό σχολείο επισκέφτηκε ο  Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης
Δημοτικό σχολείο επισκέφτηκε ο  Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης
Δημοτικό σχολείο επισκέφτηκε ο  Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης