ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ 29 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ …

0
511
Μάταια περίμεναν οι μαθητές του, οι γονείς τους και οι συνάδελφοι του , να επιστρέψει από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε για τις εορτές του Πάσχα, ο 29χρονος αναπληρωτής δάσκαλος Δημήτρης Βελημπάσης, που δίδασκε στην Ε΄ Τάξη  του Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς.
Ο αγαπημένος δάσκαλος των  21 παιδιών της Ε΄Τάξης  του Δημοτικού Σχολείου της Γρα Λυγιάς, που είχε καταφέρει να εμπνεύσει τους μικρούς μαθητές του, και να συζητά  ολόκληρη η μικρή κοινωνία του χωριού, για τον σπουδαίο αυτό Άνθρωπο και εκπαιδευτικό, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του , έχοντας αφήσει τη Μεγάλη Παρασκευή την τελευταία του πνοή στο σαλόνι του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπέστη στα 29 του χρόνια , πριν προλάβει να ζήσει τη ζωή , οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Η καρδιά του τον πρόδωσε τη στιγμή που βρισκόταν στο σπίτι του  με την αγαπημένη του αρραβωνιαστικιά , την νηπιαγωγό Άννα Δουβλέτη. Οι δύο νέοι εκπαιδευτικοί, είχαν  αποφασίσει να ενώσουν τη ζωή τους με  τα δεσμά του γάμου τον ερχόμενο Ιούνη, μετά το τέλος της σχολικής περιόδου.
Το δυσάρεστο αυτό νέο για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Γρα Λυγιάς και της Ιεράπετρας , κρατήθηκε μυστικό, για να μην προκαλέσει ψυχολογικά τραύματα στις αθώες ψυχές των παιδιών που τον λάτρευαν και τον είχαν κάνει πρότυπο τους μέσα σε λίγους μήνες.
«Την περασμένη Τετάρτη, ο σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ Γιάννης Γρηγοράκης, μας κάλεσε  μαζί με τη διευθύντρια του σχολείου  μας κ  Μαρία Μανιαδάκη παρουσία ψυχολόγου και μας έδωσαν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να μιλήσουμε στα παιδιά μας και να τα προετοιμάσουμε έτσι ώστε να μη σοκαριστούν από την απουσία του,  την πρώτη μέρα που θα επέστρεφαν στο σχολείο από τις Πασχαλινές διακοπές», μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς κ Πόπη Κρανιδιώτη.
«Τις πρώτες δυο ώρες της Δευτέρας  κράτησε  τα παιδιά στην Τάξη η ίδια η διευθύντρια του Σχολείου μας  και στη συνέχεια τα πήρε για άλλες δυο ώρες η ψυχολόγος . Έγινε καλή δουλειά από όλους και τους ευχαριστούμε πραγματικά .
Προσπαθούμε και εμείς οι γονείς να το ξεπεράσουμε, γιατίήταν ένας  σπουδαίος άνθρωπος, άριστος δάσκαλος, που είχε καταφέρει να προσεγγίσει με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά μας  εμπνέοντας τα.
Ήταν ο ίδιος αιμοδότης και αγαπούσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και τον κινηματογράφο.
Στις 6 Μαϊου  στο σχολείο μας θα πραγματοποιήσουμε  και πάλι μια ακόμα εκστρατεία αιμοδοσίας  την οποία θα αφιερώσουμε στη μνήμη του, ενώ το ερχόμενο Σάββατο ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων, θα τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη του, στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοτσυφιανής», πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ Πόπη Κρανιδιώτη.
Συντετριμμένη από τον πρόωρο χαμό του 29χρονου αναπληρωτή δασκάλου Δημήτρη Βελημπάση από τη Θεσσαλονίκη, είναι και  ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και οι γονείς και οι μαθητές   του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Χωριού, όπου δίδασκε ο νεαρός δάσκαλος  τα προηγούμενα δυο χρόνια.
«Ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος ιδιαίτερα αγαπητός από τους μαθητές , τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Ήταν σπουδαίο παιδί, φιλότιμο, εργατικό και αγαπούσε με πάθος τη ζωή, η οποία όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε  ότι είχε θέμα με την καρδιά του. Λίγο πριν φύγει για τη Θεσσαλονίκη, είχαμε δώσει αίμα μαζί, γιατί  ο Δημήτρης ήταν και αιμοδότης. Έκανε όνειρα για τη ζωή . Ήθελε να κάμει μια μεγάλη οικογένεια και  ετοιμαζόταν να παντρευτεί την αγαπημένη του τον ερχόμενο Ιούνη.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην αρραβωνιαστικιά του, εκ μέρους όλων των συναδέλφων», μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» κ.  Γιάννης Πασπαράκης , διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Φέρμων.