ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ…

0
556

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών. Δύο παράλληλα συλλαλητήρια σε Ηράκλειο και Χανιά πραγματοποιήθηκαν από τις 7 το απόγευμα

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση γίνεται στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ στα Χανιά στην Πλατεία της δημοτικής Αγοράς.



Στο Ηράκλειο

Το «παρών» στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας έχουν δώσει αρκετοί συμπολίτες μας. Εκεί με γαλανόλευκες στα χέρια, φώναξαν συνθήματα υπερ της Μακεδονίας και εις βάρος της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα του Σκοπιανού.


Στα Χανιά

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως “Ελλάς, Ελλάς Μακεδονια ” και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Ιερέας χαιρέτησε την εκδήλωση αφήνοντας αιχμές σε βάρος των “δοσίλογων πολιτικών”, συμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα.
Στη Σπλαντζια γινεται συγκέντρωση του αναρχικού χώρου ενάντια στον εθνικισμο.

Ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με εξάρτηση ΜΑΤ στη συμβολή της πλατείας Μαρκοπούλου με την Τσουδερών και στη δυτική είσοδο της Δημοτικης Αγοράς.

Το κάλεσμα
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της πόλης του Ηρακλείου να συγκεντρωθούν στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.
«Αρχικά, μία ομάδα πολιτών, χωρίς κομματικές σημαίες και καμία σκοπιμότητα, κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα μέσω των social media και δραστηριοποιήθηκαν προκειμένου να διοργανωθεί αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Την δράση αυτή σύντομα αγκάλιασαν οι σύλλογοι της πόλης και κυρίως ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου, ο οποίος είναι και ο βασικός συνδιοργανωτής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.