“ΧΑΡΙΖΩ ΜΟΝΟ ΚΡΗΤΗ” ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ…

0
1469

Όταν μιλάμε για προσφορά, δύο πράγματα μας έρχονται στο μυαλό, το ένα είναι ότι προσφέρετε κάποιο αντικείμενο σε χαμηλή τιμή και το άλλο… το ανιδιοτελή χάρισμα, το δώρο από αγάπη, η προσφορά αλληλεγγύης μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πρόβλημα.

Μια τέτοια ομάδα είναι η “χαρίΖΩ μόνο Κρήτη” την οποία απαρτίζουν έμπιστα μέλη από κάθε νομό της Κρήτης σε ρόλους διαχείρισης και συντονισμού, χωρίς να μεροληπτούν με βάση “συμφέροντα” όπως έχουμε δει σε διάφορες ομάδες που “ξεπηδάνε” κατά καιρούς. Δεν θα αναφέρουμε ονόματα και φήμες. Αυτό το έχει κρίνει ήδη ο κόσμος, που είναι ο καλύτερος κριτής!


Η ομάδα “χαρίΖΩ μόνο Κρήτη” μέσα από την σελίδα στο facebook όποιος έχει κάτι να προσφέρει, δημιουργεί μια ανάρτηση, στην οποία σχολιάζουν από κάτω οι ενδιαφερόμενοι και μετά από τις αμερόληπτες ενέργειες της διαχείρισης, τα υλικά αγαθά, δίνονται πάντα εκεί που πρέπει, χωρίς να δημιουργούνται ποτέ παρεξηγήσεις, όπως έχουμε δει κατά καιρούς σε παρά-ομάδες, “ξεκατινιάσματα” και άσχημα λόγια ακόμα και μεταξύ διαχειριστών.


Η ομάδα βέβαια δεν περιορίζετε μόνο στην διαδικτυακή κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων συνανθρώπων μας, αλλά… έχει διαφόρων τύπου δραστηριότητες όπως, 

  • Η διανομή ειδών ρουχισμού σε άστεγους, φαγητό και ειδών υγιεινής. 
  • Τα μέλη της διαχείρισης σε συνεργασία πάντα με την καλή καρδιά των μελών της ομάδας, βρίσκει εργασία σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και όρεξη για δουλειά.
  • Τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικων σάκων για τη συγκέντρωση παιχνιδιών, τα οποία δόθηκαν σε παιδιά που πραγματικά το είχαν ανάγκη σε όλους τους νομούς του νησιού μας. Για τις οποίες οικογένειες έγινε ζήτηση από τη διαχείριση, να προτείνουν τα μέλη οικογένειες που είχαν ανάγκη. (Ακόμα μια πράξη αμεροληψίας και διαφάνειας) 
  • Βοήθεια σε 31 οικογένειες με τρόφιμα.
  • Αποστολή ευχετήριων καρτών σε ένα κοριτσάκι στο ΠΑΓΝΗ απλά… για να μη νιώθει μόνο… 
  • Με προτοβουλία της διαχείρισης και με δώρα που οι ίδιοι αγόρασαν για τη διασφάλίση της υγιηνής, δώρισαν στα παιδάκια με καρκίνο της κλινικής παιδοαιματολογίας ΠΑΓΝΗ καθώς και την παρουσία κινούμενου σχεδίου, με την αφιλοκερδώς στήτιξη της ομάδας “Οι ήρωες της Disnei” και σκόρπισαν χαμόγελα σε όλα τα παιδάκια.

Και αυτά, είναι μόνο μερικά από όσα έπεσαν στην αντίληψη της ομάδας του το μόνο που έχετε να κάνετε… είναι να γίνετε μέλη στην ομάδα “χαρίΖΩ μόνο Κρήτη” που ίσως μπορείτε να βοηθήσετε ή να βοηθηθείτε, ανάλογα τις ανάγκες σας. 


Το δυναμικό της ομάδας στελεχώνουν οι παρακάτω, και κάνουν έκκληση στο Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση κάποιου χώρου, προκειμένου να στεγαστούν άστεγοι της περιοχής μας, έως να βρεθεί κάποια εργασία και επανενταχθούν στην κοινωνία αξιοπρεπώς με την ομάδα να αναλαμβάνει τη σίτιση και τη διανομή ρουχισμού και θέρμανσης…

 Επίσης, αν υπάρχει από φίλο συντοπίτη μας η δυνατότητα παραχώρησης αποθήκης έστω και προσωρινά!

  • Μιράντα Κουράκη (Βέρα Κρουσανιώτισα ιδρύτρια της ομάδας)
  • Νικολέτα Γεροντάρη (Διχειρίστρια Νομός Ρεθύμνης – Χανίων)
  • Κωνσταντίνα Βισκαδουράκη (Συν-διαχείριση Νομός Ηρακλείου)
  • Μαρία Μανιαδάκη – Παπαδάκη (Συντονισμός Νομός Ηρακλείου)
  • Δέσποινα Κυδωνάκη (Συντονισμός Νομός Λασιθίου)
  • Ελένη Φασουλάκη (Συντονισμός Νομός Ρεθύμνου)

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κοπέλες της διαχείρισης διατίθεται να αναλάβουν ολοκληρωτικά τη διαχείριση του Κέντρου Αστέγων Ηρακλείου με δικιά τους προσωπική εθελοντική εργασίας.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσουν οι κ. Δήμαρχοι,Βασίλης Λαμπρινός για τον Δήμο Ηρακλείου Μενέλαος Μποκέας για το Δήμο Μαλεβιζίου
Έκκληση επίσης γίνεται και στον κ. Ιωάννη Κουράκη Πρόερδο της ΠΕΔ Κρήτης

Όποιος επιθυμεί, 
μπορεί να βρει την ομάδα πατώντας το συνδεσμο
 “χαρίΖΩ μόνο Κρήτη”