ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΩΣΗΦΗ…

0
497

Υπογράφηκε η ένταξη στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» του έργου αποκατάστασης του παλαιού Ηγουμενείου της Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Συντήρηση και Αποκατάσταση Ηγουμενείου Ιεράς Μονής Επανωσήφη», με προϋπολογισμό 1.407.400,00 €.

Φυσικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η στερέωση και πλήρης αποκατάσταση του παλαιού Ηγουμενείου της Μονής, το οποίο αποτελεί επιβλητικό διώροφο κτίσμα του 20 αιώνα, με στοιχεία αστικής αρχιτεκτονικής.

📢Tο εν λόγω έργο, υπηρετεί τον στρατηγικό στόχο για την ανάδειξη και προστασία του μνημειακού αποθέματος της Μεγαλονήσου, η Περιφέρεια Κρήτης συνέδραμε άλλωστε, ουσιαστικά, με την αρχική χρηματοδότηση μέρους των σχετικών μελετών και, βέβαια, με την ωρίμανσή τους από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και το Υπουργείο Πολιτισμού.

✅Στην σημερινή υπογραφή της ένταξης του έργου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παραβρέθηκαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και η περιφερειακή σύμβουλος Ειρήνη Χουδετσανάκη, ο Ηγούμενος αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και μοναχοί της Μονής Επανωσήφη.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.crete.gov.gr/