ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟ…

0
765

Από το Λιμενικό κρατούνται οι τέσσερις από τους συνολικά οκτώ επιβαίνοντες

Δικογραφία σε βάρος του καπετάνιου για το ρυμουλκό που βυθίστηκε
Σώθηκαν οι ναυτικοί, βυθίστηκε το πλοίο !

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου, μεταφέρθηκαν οι τέσσερις από τους συνολικά οκτώ επιβαίνοντες του ρυμουλκού που έχει βυθιστεί κατά το ήμισυ στην θαλάσσια περιοχή των Ματάλων.

οι υπόλοιπο οιποι τέσσερις κρατούνται από το Λιμενικό. Περίπου στις 8 το πρωί ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και περίπου στις 10:00 μετέβησαν εκεί.

Τα όσα συνέβησαν περιγράφει στο cretalive.gr ο κ. Γιώργος Κτιστάκης, Γενικός γιατρός, επιμελητής Α’ : “Είχαμε μια κλήση σήμερα το πρωί από το Λιμενικό, ότι υπήρχε ένα ναυάγιο με κάποιους αλλοδαπούς, οι οποίοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Μετέβη το ΕΚΑΒ στην περιοχή για να ελέγξει την κατάσταση και να βοηθήσει τους ανθρώπους εκεί. Συνολικά περισυλλέξαμε οκτώ άτομα, τα οποία τα εξετάσαμε εδώ στο κέντρο Υγείας. Οι τέσσερις από αυτούς ήταν πιο σοβαρά, με δύσπνοια και υποθερμία, οι οποίοι σε δύο φάσεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι δύο που είχαν πιο σοβαρό πρόβλημα, πιο άμεσα, με ασθενοφόρο της περιοχής και οι άλλοι δύο σε δεύτερη φάση με ασθενοφόρο άλλου Κέντρου Υγείας. Οι υπόλοιποι τέσσερις, που ήταν σε καλύτερη κατάσταση, μεταφέρθηκαν με τη συνοδεία του Λιμενικού στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο. Τους φροντίσαμε. Μας βοήθησαν σημαντικά ο Ερυθρός σταυρός και οι εθελοντές της περιοχής. Τους δώσαμε καθαρά ρούχα, παπούτσια, ο,τι μπορούσαμε. Ήταν λίγο ταλαιπωρημένοι, οι δύο σε πιο σοβαρή κατάσταση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έναν κάτοικο της περιοχής, ο οποίος είναι ψαράς, το ρυμουλκό έλυσε -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- από το λιμάνι που ήταν δεμένο, με αποτέλεσμα λόγω των ισχυρών ανέμων να “ξενερίσει” αρκετά μίλια και να προσκρούσει στα πρώτα βραχώδη (υποθαλάσσια και μη) σημεία στην θαλάσσια περιοχή του Κομού.