ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΤΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ…

0
228

Σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του.

Χρόνια Πολλά στην Πόμπια, στο Ζαρό, στα Πιτσίδια, στα Καπαριανά, στους Βώρους, που γιορτάζουν με τιμές τον Άη Γιώργη και διαφυλάττουν τις παραδόσεις μας!

Στην Πόμπια, όπου παραβρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, συνοδεία του αντιδημάρχου, κ. Γιώργου Ζαχαριουδάκη, πλήθος πιστών παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την περιφορά της εικόνας στα στενά του χωριού, με συνοδεία των γιωργαλίδικων αλόγων.


Όπως έχει το έθιμο, οι γυναίκες μαζί με τις αρτοκλασίες τους έφτιαξαν τα παραδοσιακά σφουγγάτα ενώ ακολούθησε γλέντι που είχε διοργανώσει και επιμεληθεί ο Πρόεδρος κ. Φουστανάκης μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, καθώς γιορτάζουμε τον Άγιο Γεώργιο τον Μεθύστη και τιμάμε μια παράδοση που φέρνει μαζί της, τη γεύση της νέας χρονιάς.

Στην Κρήτη, και ιδιαίτερα στη Μεσσαρά, οι παραγωγοί ανοίγουν τα βαρέλια με τα κρασιά, συναντιούνται και μοιράζονται τη χαρά της νέας αμπελουργικής χρονιάς.

Είναι μια όμορφη παράδοση που ενώνει την κοινότητα και γιορτάζει τον Αγιο Γεώργιο, τον προστάτη των γεωργών.

Στην ημέρα αυτή, εύχομαι να έχετε πλούσιες σοδειές, γεμάτα βαρέλια κρασί και πολλές ευλογίες στα σπίτια σας και την κοινότητα σας», ευχήθηκε ο Δήμαρχος Φαιστού.

Ας είναι αυτή η χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και ευημερία!
Και του χρόνου!

Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, και ας μας ευλογεί ο Άγιος Γεώργιος.