ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0
446

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2018 και ώρα 10:00 μ.μ. συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.O) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γόρτυνας , κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου με θέμα : πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι (3) και (4).
​Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού συμμετείχαν, ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Σχοιναράκης , ο Εντεταλμένος Σύμβουλος υπεύθυνος για Θέματα Πολιτικής Προστασίας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Αντιδήμαρχοι Δημοτικών Ενοτήτων εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου , Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων .

​Ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Σ.Τ.Ο κ. Νικόλαος Σχοιναράκης έκανε μια σύντομη αναφορά στα μέτρα πυρασφάλειας που έχουν παρθεί την περίοδο που διανύουμε παρά τις ελλείψεις που έχει ο Δήμος τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές .

Από την συνάντηση , προέκυψαν τα εξής :
 Ο Δήμος θα ενισχύσει τα μέτρα πυροφύλαξης , ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι (3) και (4) , ώστε να μπορεί καλύψει και τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς και να μπορεί να έχει μια άμεση και ουσιαστική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
 Το πυροσβεστικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμο και θα ενισχύσουν τις δυνάμεις τους όταν χρειαστεί.
 Η Περιφέρεια Κρήτης θα παρέχει τις υπηρεσίες της όπου της ζητηθεί .
 Η Δ/νση Δασών Ηρακλείου θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους στην περιοχή.
 Οι Τοπικοί Φορείς με την βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου θα καταγραψούν ιδιωτικές υδροφόρες σε κάθε Tοπική Κοινότητα καθώς και τα σημεία εισόδου και εξόδου για κάθε οικισμό σε περίπτωση κινδύνου.