ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΕΘΙΑΣ…

0
543

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με τον Χριστιανισμό η ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους. Η ημέρα αυτή είναι η πέμπτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, της εβδομάδας δηλαδή η οποία προηγείται και καταλήγει στη γιορτή του Πάσχα.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στις
16:00 τα Δώδεκα Ευαγγέλια στον Ι.Ν. Παναγιάς στην Εθιά.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας. Η μέρα που κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.
Αύριο Μεγάλη Παρασκευή στις
10:30 θα γίνει η Αποκαθήλωση και στις
22:00 η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Εθιά.
Θα ακολουθήσει η περιφορά του στο χωριό μας με στάση στο κοιμητήριο και στην μετά στην κεντρική πλατεία της Εθιάς.
Εκεί με απόλυτο σεβασμό στον Κύριο, την Ιερή αυτή Μέρα, και την Εκκλησία μας θα ψάλλουμε όλοι μαζί τα Εγκώμια συνοδεία εγχόρδων μουσικών οργάνων.
Το παραπάνω δρώμενο καθώς και η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει καιρού επιτρέποντος.

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην Ταφή και την Κάθοδο του Χριστού στον Άδη.

Μεθαύριο Μεγάλο Σάββατο στις
07:00 η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Παναγιάς
21:00 η Ακολουθία της Ανάστασης στον Ιερό Ναό της Παναγίας

Η Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο εορτάζεται η Λαμπροφόρος και Ζωηφόρος Ανάσταση του Ιησού Χριστού, η νίκη της ζωής επί του θανάτου, η πτώση και καθαίρεση του Άδη από τον Αναστημένο Χριστό και η επανόρθωση του Αδάμ και μαζί του ολόκληρο το ανθρώπινο γένος από το προπατορικό αμάρτημα.

Κυριακή του Πάσχα
11:00 Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Εθιά.

Ιδιαίτερα εφέτος ο συνδυασμός της παρακολούθησης των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στην Εθιά με το Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Ευμενίου θα είναι η Απόλυτη Ευλογία για τον καθένα από εμάς.

Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά

Ενορία Εθιάς
Σύνδεσμος Ανάπλασης Εθιάς