ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΧΘΕΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ…

0
401

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη βράδυ παρουσία του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριου, , του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη , του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη , του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηγουμενίδη πολλών άλλων παραγόντων και πλήθος δημοτών,  ο απολογισμός του Δημάρχου Φαιστού για τη  διετία 2019-21 στο Πολύκεντρο του στις Μοίρες. 

Η παρουσίαση του Απολογισμού περιλάμβανε το σύνολο των έργων που έχουν υλοποιηθεί ήδη, υλοποιούνται ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης σε όλους τους τομείς ενεργοποίησης της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν αναλυτικά τα εγκεκριμένα προγράμματα του Δήμου, τις δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί και προχωρούν, όλες τις εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων, καθώς και το όραμα του Δήμου για το μέλλον.

 Κατά την διάρκεια εκδήλωσης παρουσιάστηκαν πάνω από 250 έργα που αφορούν στις Αντιδημαρχίες Τεχνικών έργων, Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Πρωτογενή Τομέα και Υγείας καθώς και της ΔΕΥΑΦΑΙ και ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 120 εκατ. ευρώ.

«Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία εμείς τολμήσαμε και σήμερα να παρουσιάσουμε  σε μια κορυφαία εκδήλωση της Δημοκρατίας το έργο μας  που έγινε με τη βοήθεια του υφυπουργού κ. Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη  κ. Αρναουτάκη (για τα πολλά χρήματα που ήρθαν) και φυσικά με πολύ κόπο και δουλειά των συνεργατών μου ,των  Αντιδημάρχων και των υπαλλήλων του Δήμου μας » είπε ο Δήμαρχος.  

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι αρμόδιοι ανά τομέα αντιδήμαρχοι όπου αναφέρθηκαν στα έργα που υλοποιήθηκαν , «τρέχουν» ή θα ήθελαν να έχουν υλοποιηθεί, ενώ αντί του κ. Καργάκη που απουσίαζε την παρουσίαση έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος.

 Η κ. Αρμουτάκη Βασιλεία μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει ο Δήμος σε ότι αφορά κυρίως τη στήριξη των ευπαθών ομάδων ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την πολύ καλή συνεργασία που είχε με τους Δ/ντές των σχολείων.

Έπεσαν οι υπογραφές

Ο κ. Σκατζάκης μετά από  μια σύντομη παρουσίαση σ τον τομέα αγροτικής ανάπτυξης , ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους υπαλλήλους του Δήμου για την πολύ καλή συνεργασία.

Ο Πολιουδάκης Ανδρέας , μίλησε για την προσπάθεια να βάλει τάξη με τα αδέσποτα , τις συχνές  βλάβες των γεωτρήσεων  και την δράση για καθαριότητα στα κοιμητήρια που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε .

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος σε θέματα υγείας κ. Στεφανουδάκης ο οποίος στάθηκε κυρίως στην προσπάθεια του δήμου για αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας με την δημιουργία κατ αρχή νέων εγκαταστάσεων . «Το κτηριακό πρόβλημα είναι ένα από τα χειρότερα της Ελλάδας. Έχουμε πάρει τις εγκρίσεις από όλους και περιμένουμε…» είπε.

Ενώ «Με μια καλή διαμόρφωση , το παλιό κτήριο  όταν θα φύγουμε θα μπορούσε να μετατραπεί  σε γηροκομείο» Επίσης αναφέρθηκε για εξέδρες πρόσβασης  ΑΜΕΑ στη θάλασσα σε Καλαμάκι , Πύργο και Μάταλα , στη διαχείριση των πλαστικών κ.α

Ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντουλάκης έκανε λόγο για υπογειοποίηση των απορριμμάτων , την ανανέωση του στόλου σε απορριμματοφόρα , την αντικατάσταση των κάδων καθαριότητας (ήδη αντικαταστάθηκαν 350 και θα αντικατασταθούν άλλοι  200) , καλλωπισμό παραλιών , γαλάζιες σημαίες , υπηρεσία παραλαβής ογκωδών αντικειμένων κ.α  Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Σαββάκη για την υποστήριξη.

Ο Αντιδήμαρχος ς Κ. Φασομυτάκης αφού ευχαρίστησε από την καρδιά του όπως είπε έναν έναν ξεχωριστά , μίλησε  για τα μεγάλα και πολλά  έργα που γίνονται στο Δήμο με προτεραιότητα στους παραθαλάσσιους τουριστικούς οικισμούς , την πολύ καλή απορροφητικότητα που έχει  πετύχει ο Δήμος , την επέκταση του σχεδίου πόλης , τους περιφερειακούς δρόμους , τα έργα αθλητισμού , φράγματα κ.α αναπτυξιακά έργα.

Πηγή: Apopsi live.gr