ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ…

0
209

Συγκεκριμένα εκλέγονται από τη Νέα Δημοκρατία οι Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Χάρης Μαμουλάκης και Σωκράτης Βαρδάκης, από το ΠΑΣΟΚ η Ελένη Βατσινά και ο Φραγκίσκος Παρασύρης (αν τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφασίσει να κρατήσει την έδρα άλλης Περιφερειακής Ενότητα) και τέλος από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχακης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου η Νέα Δημοκρατία κατακτά μία έδρα και επανεκλέγεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης και μία έδρα κερδίζει το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται η Κατερίνα Σπυριδάκη.

Εκπλήξεις υπήρξαν και στη δυτική Κρήτη καθώς στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εκλέγονται τέσσερις συνολικά βουλευτές εκ των οποίων οι δύο από τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης έρχεται η Ντόρα Μπακογιάννη και δεύτερη η Σέβη Βολουδάκη ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται μόνο ο Παύλος Πολάκης. Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Αλέξανδρος Μαρινάκης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέλαβε καμία έδρα με τον μέχρι πρότινος βουλευτή Ανδρέα Ξανθό να μένει εκτός.

Αντίθετα εκλέγεται ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη Νέα Δημοκρατία και ο Μανώλης Χνάρης από το ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά:

Νομός Ηρακλείου (ενσωμάτωση σταυρών 92,4%, γενική ενσωμάτωση 92,4%)

Στο Ν. Ηρακλείου η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τρείς βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από δύο βουλευτές και το ΚΚΕ από έναν βουλευτή. Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο Λευτέρης Αυγενάκης με 24.695 σταυρούς, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης με 21.709  σταυρούς και ο Μάξιμος Σενετάκης με 20.411 σταυρούς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Χάρης Μαμουλάκης με 12.710 σταυρούς και ο Σωκράτης Βαρδάκης με 12.304 σταυρούς.

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 38.767 (ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα κρατήσει την έδρα στο νομό) και η Ελένη Βατσινά με 11.358 σταυρούς. Ακολουθεί ο Φραγκίκσος Παρασύρης (θα εκλεγεί αν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφασίσει να κρατήσει την έδρα άλλης Περιφερειακής Ενότητας) με 10.852 σραυρούς.

Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Μανόλης Συντιχάκης με 4.240 σταυρούς.

Νομός Χανιών (ενσωμάτωση σταυρών 93,4%, γενική ενσωμάτωση 100%)

Στο Ν. Χανίων η Νέα Δημοκρατία εκλέγει δύο βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ από έναν βουλευτή. Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγονται η Ντόρα Μπακογιάννη με 15.999 σταυρούς και η Σέβη Βολουδάκη με 13.523 σταυρούς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Παύλος Πολάκης με 10.950 σταυρούς και από το ΚΚΕ ο Αλέξανδρος Μαρινάκης με 1.871 σταυρούς.

Νομός Ρεθύμνου (ενσωμάτωση σταυρών 89%, γενική ενσωμάτωση 100%)

Στο Ν. Ρεθύμνου η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εκλέγουν από έναν βουλευτή. Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Γιάννης Κεφαλογιάννης με 10.040 σταυρούς και από το ΠΑΣΟΚ ο Μανόλης Χνάρης με 4.963 σταυρούς. 

Νομός Λασιθίου (ενσωμάτωση 96,02%, γενική ενσωμάτωση 100%)

Στο Ν. Λασιθίου η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εκλέγουν από έναν βουλευτή. Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης με 12.192 σταυρούς και από το ΠΑΣΟΚ η Κατερίνα Σπυριδάκη με 2.687 σταυρούς.