ΠΛΟΙΟ ΜΕ 53 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ 7 ΠΑΙΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ…

0
650

Επτά παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που εντοπίστηκαν πάνω σε πλοιάριο, που έπλεε ακυβέρνητο, στα νότια παράλια της Κρήτης και αυτήν την ώρα φιλοξενούνται στην αίθουσα λιμενεργατών του Ηρακλείου.

Πρόκειται για 53 μετανάστες καθώς και 7 ανήλικα αγόρια (ηλικίας από 8 έως 17 χρόνων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι μετανάστες κατάγονται από το Πακιστάν ενώ υπάρχουν επίσης Σύριοι και Αφγανοί.

Έχουν εντοπίσει τους διακινητές

Από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο οι μετανάστες οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές του τόπου ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές τους έχουν ήδη εντοπίσει ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν κάποιος από τους 55 επιβαίνοντες κάλεσε από κινητό στον ευρωπαϊκό αριθμό παροχής βοήθειας, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε ξύλινο αλιευτικό το οποίο και κινδυνεύει.

Εν τέλει το ξύλινο πλοιάριο εντοπίστηκε σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων νότια του Ακρωτηρίου Λίθινο και οι λιμενικοί το προσέγγισαν προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγείας τους και να ξεκινήσει η διαδικασία της ρυμούλκησης.

Ωστόσο, οι 53 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, αρνήθηκαν αρχικά να αποβιβαστούν στην Κρήτη δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία, χώρα του προορισμού τους.

Στη συνέχεια όμως, και μετά από διαπραγματεύσεις αποδέχθηκαν το σκάφος τους να ρυμουλκηθεί στους Καλούς Λιμένες…