ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΩΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ…

0
214

Εντυπωσιακά πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε απόψε Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Πετροκεφάλι Δήμου Φαιστού, γεμίζοντας εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου, στην εκδήλωση για τον Ξωπατέρα.

Στην εκδήλωση με θέμα:

«Ο Ξωπατέρας και η συμβολή των Μεσαριτών στην επανάσταση του 1821» που διοργάνωσε η Σχολική Βιβλιοθήκη, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πετροκεφαλιανός συνταξιούχος δάσκαλος Γιώργος Δαμιανάκης, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας του βιβλίου
Ιωάσαφ Μαρκάκης, ο Ξωπατέρας“.


Ο κ. Δαμιανάκης, μελετητής και γνώστης της ζωής και της δράσης του Μεσαρίτη επαναστάτη κατάφερε να κερδίσει το ακροατήριο, ταξιδεύοντας το πίσω στο χρόνο σε εποχές αγώνων για την απελευθέρωση του τόπου μας και την λευτεριά μας την οποία οφείλουμε σε πρόσωπα όπως τον Ξωπατέρα.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η Έφη Κουτεντάκη, παρουσία και του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Καμπουράκη, τον Δήμο Φαιστού εκπροσώπησε η Βασιλεία Αρμουτάκη, την Μητρόπολη Γορτύνης & Αρκαδίας ο Πρωτοσύγγελος π. Ιωακείμ, ενώ όπως προαναφέραμε το παρών έδωσαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Πηγή:Δια-SOS-τε την Μεσαρά…