ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΑΚΤΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2022…

0
677

Πέντε Γαλάζιες Σημαίες θα έχει φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες του ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Γαλάζιες Σημαίες θα τοποθετηθούν στις παραλίες 🔹Ροδάκινο (Κόρακας), 🔹Πλακιάς,🔹 Σούδα, 🔹Αγία Γαλήνη και για #πρώτη χρονιά στην παραλία 🔹 Άγιος Παύλος, Τοπικής Κοινότητας Σακτουρίων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναφερθείσες ακτές, πληρούν και τα 33 κριτήρια του Προγράμματος που αφορούν την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουόμενων, την υγιεινή και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, την πρόσβαση ΑΜΕΑ ανά Δ.Ε. , την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση με «Γαλάζια Σημαία» είναι η ποιότητα υδάτων να χαρακτηρίζεται ως «Εξαιρετική».

Η ανακοίνωση έγινε από την ΕΕΠΦ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Glyfada Golf Gardens, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού και περιλάμβανε τη γνωστοποίηση των βραβευμένων ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Συνολικά για το 2022 η Ελλάδα διαθέτει 581 βραβευμένες ακτές, κατέχοντας και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 53 χώρες.

Η «Γαλάζια Σημαία», αποτελεί μία ξεχωριστή διάκριση, που σηματοδοτεί την αναγνώριση των προσπαθειών κάθε εμπλεκόμενου ξεχωριστά, προκειμένου οι ακτές μας να ανταποκρίνονται στις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Η διάκριση αυτή, οφείλεται στην συλλογική εργασία και μέριμνα, στην αδιάκοπη προσπάθεια των Τοπικών Αρχών, των δημοτών και όλων των λουόμενων και παραθεριστών, αλλά και των εθελοντών που στηρίζουν κάθε μας προσπάθεια, για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου κάθε ακτής.

Στόχος μας, η προώθηση της Αειφόρου Ανάπτυξης, διατηρώντας το φυσικό περιβάλλον αλώβητο.

Βέβαια, για να διατηρηθούν οι ακτές μας καθαρές και οργανωμένες, επιβάλλεται οι χρήστες να σέβονται κάθε ακτή, αλλά και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τηρώντας τα προβλεπόμενα του κώδικα συμπεριφοράς.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τον Πρόεδρό της Νίκο Πέτρου , την Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» Δαρεία Βουρδουμπά καθώς και τον ελεγκτή των ακτών, Ευάγγελο Ρούσσο για τη συνεργασία, αλλά και για το σπουδαίο τους έργο για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.