ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ…

0
4017

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε το πρωί της Δευτέρας (12/06) ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και ιστορικός ηγέτης της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 Ο Μπερλουσκόνι “άφησε” την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπου και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Καβαλιέρε εισήχθη στη ΜΕΘ το μεσημέρι της Τετάρτης (05/04), ενώ μερικές ώρες μετά, έγινε γνωστό μέσω ιατρικού ανακοινωθέν ότι πάσχει από χρόνια λευχαιμία.

Συγγενείς του Μπερλουσκόνι έσπευσαν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, φορώντας μαύρα ρούχα.

 Είναι ένας βράχος, οπότε θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά”, είχε δηλώσει ο αδερφός του.

Ο Καβαλιέρε είχε ταλαιπωρηθεί κι άλλες φορές με την υγεία του. Το 2016, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση μιας ελαττωματικής αορτικής βαλβίδας και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με Covid-19 τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στη συνέχεια υπέφερε από επίμονες παθήσεις που σχετίζονται με τον ιό, μια εμπειρία που περιέγραψε ως “τη χειρότερη της ζωής του”.

Ο ιστορικός ηγέτης της Μίλαν

Ο Μπερλουσκόνι διατέλεσε για χρόνια ηγέτης της Μίλαν. Ο Μπερλουσκόνι ήταν ιδιοκτήτης των ροσονέρι από το 1986 έως το 2017, ενώ είχε δύο θητείες έως πρόεδρος της από το 1986 έως το 2004 και από το 2006 έως το 2008. Μέχρι το 2017 ήταν επίτιμος πρόεδρος.

Ο Καβαλιέρε “γέμισε” ακόμη περισσότερο την τροπαιοθήκη των ροσονέρι.

Συγκεκριμένα, όσο βρισκόταν στο τιμόνι της Μίλαν, η ιταλική ομάδα κατέκτησε πέντε Champions League, οκτώ πρωταθλήματα, πέντε UEFA Super Cup, ένα Κύπελλο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Κύπελλο, έξι Super Cup Ιταλίας και δύο διηπειρωτικά.