Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ…

0
631

Η τραγική απώλεια τεσσάρων συνανθρώπων μας στο πέρασμα του Γεροπόταμου θα πρέπει να μας προβληματίσει για τις ευθύνες που έχουμε όλοι όσοι υπηρετούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, από οποιοδήποτε θέση και αν μας έχουν κατατάξει οι πολίτες με την ψήφο τους.

Τα καιρικά φαινόμενα ειδικά σε ακραίες περιστάσεις απαιτούν σεβασμό και περίσκεψη, καθώς η αναμέτρηση μαζί τους είναι πέρα από κάθε λογική.
Όμως σε πολλές περιπτώσεις- όπως δυστυχώς αποδείχτηκε εκ των υστερών και η συγκεκριμένη – υπάρχουν ευθύνες για παραλείψεις, για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις καθώς υπήρξε “γραφειοκρατία” του κράτους και της πολιτείας. Μόνο που η γραφειοκρατία δεν είναι απρόσωπη. Εκπορεύεται από συγκεκριμένες υπηρεσίες και φορείς που φέρουν ακέραια την ευθύνη για την καθυστέρηση στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης.
Με κάθε σεβασμό στη μνήμη των τεσσάρων συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο Γεροπόταμο θα ήθελα να υπενθυμίσω την τοποθέτηση -πρόταση την οποία κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας για την εκπόνηση Μελέτης Τρωτότητας του Δήμου μας, αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού που έπληξε το Μάτι της Αττικής με την εκατόμβη των νεκρών.
Επαναφέρω την πρότασή μου για την ανάθεση εκπόνησης της σχετικής μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο με δεδομένο ότι την Τρίτη 26/02/2019 ψηφίζεται για δεύτερη φορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γόρτυνας για το τρέχον έτος.

Με τη μελέτη αυτή που θα λειτουργεί ως σχέδιο ασφαλείας θα θωρακιστεί ο Δήμος της Γόρτυνας καθώς θα υποδεικνύονται όλα εκείνα τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού, πλημμύρας και γενικά σε κάθε είδους ακραίο καιρικό φαινόμενο ή θεομηνία.
Και για να μην ξεχνιόμαστε επικίνδυνα περάσματα δεν υπάρχουν μόνο στην κάτω Μεσαρά.

Υπάρχουν και στο δρόμο Βαγιωνιά- Στάβιες και στο δρόμο Στόλοι- Βαγιωνιά, ενώ χείμαρροι εν δυνάμει επικίνδυνοι, μπαζωμένα ρέματα και επικίνδυνα σημεία υπάρχουν και στο δρόμο Ασήμι- Χάρακα( ανύπαρκτο τεχνικό έργο) και στο δρόμο Λούρες- Στόλοι και στην περιοχή Ρέχτρα κοινότητα Λουρών και στο δρόμο της Λούτρας και σε άλλα ενδεχομένως σημεία που μπορεί να αποδειχτούν παγίδες για τους ανυποψίαστους οδηγούς.


Ας είμαστε λοιπόν προνοητικοί εκπονώντας τη σχετική μελέτη για το Δήμο

Γόρτυνας για να μην φτάσει ποτέ η ώρα να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε θύματα!