Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΗΤΗ…

0
1396
    Η υπέροχη ιστορία του μικρού Δία: Ελάτε να γνωρίσουμε τον παράδεισό του!

    Πολυμήχανος και ατρόμητος, ο 10χρονος μας ξεναγεί στην όμορφη και διαφορετική ζωή του

    Το όνομα του είναι Δίας… είναι μόλις 10 ετών και ζει στο πιο απομακρυσμένο σημείο του νομού Ηρακλείου… ή αλλιώς στο νοτιότερο σημείο της Κρήτης και συγκεκριμένα στην παραλία Τρυπητή του Δήμου Γόρτυνας.

    Ο μικρός Δίας ζει ως ο κυρίαρχος του δικού του βασιλείου ελεύθερος! Μακριά από ανέσεις, με μοναδικούς φίλους τα ζώα, τα ψάρια και το ξύλο που επεξεργάζεται δημιουργώντας με τη φαντασία του έργα απερίγραπτης καλαισθησίας.

    Ο δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV Λευτέρης Κουμαντάκης τον συνάντησε στο σχολείο λίγο μετά το μεσημεριανό κουδούνι, στο χωριό Κρότο του Δήμου Γόρτυνας, όπου ο Δίας φρόντισε να τον προϊδεάσει για το τι τον περιμένει…

    «Τώρα θα πάμε στον δικό μου παράδεισο» μας λέει ο Δίας.

    Ο Λευτέρης και ο Δίας ξεκινούν το δρόμο για την παραλία της Τρυπητής και το σπίτι του 10χρονου Δία. Ο δρόμος κακός, με στροφές, γκρεμούς και γενικά ένα οδικό δίκτυο που παραμένει βαλτωμένο και ξεχασμένο από όλους. Παρ’ όλα αυτά, ο Δίας έχει μάθει να κατεβαίνει από το όχημα και να κάνει στην άκρη τις μεγάλες πέτρες και όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του, κάνοντας το οδόστρωμα όσο γίνεται πιο προσπελάσιμο.

    Φτάνοντας πάντως στην Τρυπητή, ο ίδιος μας ξεναγεί μέσω της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα» και μας περιγράφει μία ημέρα καθημερινή από τη ζωή του που… διαφέρει ίσως από την καθημερινότητα πολλών άλλων παιδιών.
    Άλλη μεγάλη αγάπη του μικρού Δία είναι η θάλασσα, εκεί όπου γαληνεύει το βλέμμα μας, ο ίδιος εμπνέεται σχεδόν κάθε μέρα παίζοντας μαντολίνο.

    Μέσα σε όλα αυτά, αποκαλύπτει το παράπονό του: Νιώθει ξεχασμένος από τους ιθύνοντες, αφού εδώ και καιρό, και παρά του ότι πήγε μόνος και χτύπησε την πόρτα του δημάρχου Γόρτυνας, έχει ζητήσει να φτιάξουν το δρόμο για να μπορεί χωρίς δυσκολία ο πατέρας του να τον μεταφέρει στο σχολείο, αλλά ακόμα περιμένει!
    Πάντως, μετά την προβολή του σχετικού ρεπορτάζ στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», παρέμβαση έκανε επί του θέματος ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Σχοιναράκης ο οποίος δεσμεύτηκε για την άμεση επιδιόρθωση του δρόμου.

    Δείτε τον μικρό Δία να μας ξεναγεί στον παράδεισό του: