ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…

0
817

Την ώρα που βρίσκονταν στο λιμάνι της Οδησσού η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώθηκε επίθεση σε κοντινή απόσταση, ως αποτέλεσμα χτυπήματος από ρωσικό πύραυλο.

Στο γεγονός αναφέρθηκε σήμερα ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν μέχρι πριν λίγη ώρα στην Οδησσό μαζί με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

 Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Μητσοτάκης είπε:

“Μας έκαναν μια ξενάγηση στο λιμάνι…

Όταν ακούσαμε κάποιες σειρηνες και λιγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκινητα μας ακουσαμε μια μεγάλη έκρηξη.

Για μας είναι η καλύτερη υπευθυμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα.

Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο”.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που έκαναν με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην στάση της Ελλάδας, η οποία από την πρώτη στιγμή ήταν κοινή με τη στάση της Ε.Ε. “Δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε ουδετερη στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Βρισκόμενος έξω από έναν νάο – χτυπημένο από τους ρώσους, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της Οδησσού για τους Έλληνας καθώς εκεί, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που γινόταν η συνέντευξη τύπου, βρίσκεται το ιστορικό κτίριο της Φιλικής Εταιρείας.

“Η Οδησσός είναι ταυτισμένη στη συνειδηση της πατρίδας με την αγώνα της ανεξαρτησίας, με την Ελληνική επανάσταση” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μέρος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι β΄ρεθηκε στην Οδησσό μεταξύ άλλων “Για να καταδείξω την οικονομικά πολυ μεγαλη σημασία της Οδησσού ως το βασικό λιμάνι των ελληνικών εξαγωγων προς τον κόσμο.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr