Ο Ε.Ε.Σ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΟΙΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ 61 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ…

0
379

Μοίρες, 7 Σεπτεμβρίου 2022

Την Τρίτη το βράδυ 6/9, ειδοποιήθηκε από την Π.Π. του Δ Φαιστού η Διοίκηση του ΠΤ Μοιρών για επικείμενη άφιξη πλοίου με 61 πρόσφυγες Συριακής και Λιβανέζικης καταγωγής στους Καλούς Λιμένες του Δ Φαιστού.

Άμεσα μετά τις υπηρεσιακές εγκρίσεις και εντός μιας ώρας η πρώτη αναγνωριστική ομάδα, δυναμικότητας 10 Εθελοντών, με πρωτοβοηθητικό υλικό και είδη άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας (κουβέρτες, ρούχα, ζεστό ρόφημα και σνακ) αναχώρησε προς το σημείο άφιξης του πλοίου .

Σε δεύτερο χρόνο, μια δεύτερη ομάδα 15 Εθελοντών προετοίμαζε στην έδρα του Ε.Ε.Σ Μοιρών τα υλικά που θα χρειαζόταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονταν από τους συναδέλφους τους στο πεδίο και παράλληλα γινόταν και η προετοιμασία του χώρου φιλοξενίας των προσφύγων, στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών.


Οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά, κατέφθασαν στους Καλούς Λιμένες σε άσχημη κλινική κατάσταση λόγω ασιτίας και αφυδάτωσης από την οποία ήδη ένα κοριτσάκι είχε μεταφερθεί νεκρό με ελικόπτερο.

Άμεσα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, την παροχή της πρώτης επισιτιστικής βοήθειας και μετά την καταγραφή τους από τις Αρχές και την αναχώρηση προς το νοσοκομείο 2 ατόμων οι οποίοι έχριζαν διακομιδής σύμφωνα με τα ζωτικά τους, αναχώρησαν με ευθύνη των Αρχών για τον τόπο της προσωρινής τους φιλοξενίας.

Οι Εθελοντές του Π.Τ.Μοιρών συνεχίζουν να προσφέρουν Εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, όπου υπάρχει ανάγκη, σε οποιοδήποτε σημείο κληθούν χωρίς διάκριση φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, κοινωνικής τάξης ή πολιτικής τοποθέτησης.

Έχουν άλλωστε υποσχεθεί να προστατεύουν πάντοτε την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων τους και να σέβονται την ανθρώπινη προσωπικότητα.