ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ …

0
159
ΓΙΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ''AUTO SPORT' ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ...

«Στα χνάρια του Μίνωα» αλλά και δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο οι Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου !

👉Τρέξιμο και ποδήλατο, Κνωσός και Φαιστός, από το ένα παλάτι στο άλλο διασχίζοντας όχι μόνο την Κρήτη κάθετα αλλά και τον πολιτισμό!

Τους αθλητές με αυτό το «σύνθημα» συνόδευσαν οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Π.Τ. Μοιρών στον 21ο “Άθλο στα χνάρια του Μίνωα“.


Ο υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου 70 χλμ, διοργανώθηκε από τον Συλλόγο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, στην διαδρομή που ενώνει τα δύο παλάτια Φαιστού και Κνωσού και στην οποία έλαβαν μέρος 35 περίπου αθλητές υπεραπόστασης από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συμμετοχική ποδηλασία 140 χλμ. στην ίδια διαδρομή (Κνωσός- Φαιστός- Κνωσός) χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

👉Κατά την διάρκεια της κάλυψης του αγώνα ειδοποιήθηκε ο Υπεύθυνος των Εθελοντών Σαμαρειτών, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, για την ανάγκη παρουσίας Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού λόγω άφιξης μιας φουσκωτής βάρκας με 37 μετανάστες στην περιοχή του Αφραθιά Τυμπακίου.


Άμεσα και μετά τις απαραίτητες υπηρεσιακές εγκρίσεις, μια ομάδα από Εθελοντές βρέθηκε στο πεδίο όπου προσέφερε Ά βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη και συνέδραμαν τις Αρχές στην παροχή σίτισης και ενυδάτωσης των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας, μέχρι την αναχώρηση τους για Ηράκλειο.

Όπου υπάρχουν άνθρωποι…
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός